Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο πόλης με μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh να καλύψει μια απόσταση 765 χιλιομέτρων χωρίς να κάνει στάση για φόρτιση; Στην περίπτωση του Renault Zoe, ενός εκ των πιο καλοπουλημένων ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Ευρώπης, η απάντηση είναι «ναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γαλλικό ηλεκτρικό μοντέλο πέτυχε κάτι αξιοσημείωτο, κάτι το οποίο ούτε η Renault δεν μπορούσε να φανταστεί. Σημείωσε νέο ρεκόρ αυτονομίας, ξεπερνώντας ακόμα και αυτοκίνητα με τριπλάσια αξία.

Βέβαια το ρεκόρ επιτεύχθηκε σε πίστα και όχι σε δημόσιο δρόμο  -στο οδικό δίκτυο του Παρισιού έχει κάνει 565 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας- και συγκεκριμένα στο Thruxton Race Circuit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε από τη Mission Motorsport, μια φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία προσφέρει βοήθεια σε στρατιωτικούς που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Βέβαια, για να διανυθούν τόσα χιλιόμετρα με μία φόρτιση, απαιτούνται ειδικές συνθήκες. Χρησιμοποιήθηκαν δύο Zoe – το ένα έφερε κανονικά ελαστικά και το άλλο τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης της Enso

Τα οχήματα κινούνταν με σταθερή ταχύτητα 19 μιλίων, δηλαδή 30,5 χλμ./ώρα. Το πρώτο έκανε 683 χιλιόμετρα έπειτα από 22 ώρες συνεχόμενης κίνησης και αυτό με τα ελαστικά της Enso πάνω από 765 χλμ. Ο οδηγός εκκίνησε στις 14:57 μ.μ. την Πέμπτη 10 Ιουνίου και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του 25 ώρες αργότερα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Νο1 ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης

Το high-tech καμουφλάζ του νέου Renault Megane E-Tech

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Renault Megane

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης