Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Renault εδώ και καιρό ετοιμάζει την επόμενη γενιά του Megane το οποίο έχουμε γνωρίσει από πέρυσι ως Η πλατφόρμα του Megane ονομάζεται CMF-EV Megane eVision. Πλέον η γαλλική φίρμα είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του Megane E-Tech το οποίο είναι περισσότερο crossover παρά hatchback όπως το είχαμε γνωρίσει μέχρι τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κομμάτι του κινητήρα αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το Megane θα είναι βασισμένο στο Nissan Ariya. Ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει απόδοση 217 ίππους με τις μπαταρίες των 60kWh να προσφέρουν αυτονομία 450 χιλιόμετρα.

Το Megane E-Tech κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Douai της Γαλλίας.

Με αυτό το καμουφλάζ θα βγουν τα πρώτα 30 δοκιμαστικά μοντέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το E-Tech, όπως και το Ariya είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί αν χρειαστεί να Μέσα στο 2022 αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο crossover της Renaultχρησιμοποιήσει και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε αργότερα και μια πολύ γρήγορη έκδοση του μοντέλο μέσω της Alpine!

Οι μπαταρίες είναι σε θέση να φορτιστούν από ταχυφορτιστή 130kW, ενώ οι επιδόσεις θα είναι καλές με τα 0-100km/h να έρχονται σε περίπου 8 δευτερόλεπτα. Τα νούμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα της Renault αναμένεται να κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα. Η πρώτη φουρνιά θα είναι 30 Megane τα οποία θα δοκιμαστούν με αυτά τα χρώματα, ενώ το μοντέλο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2022.

Οι διαστάσεις του είναι λίγο πιο μικρές από ένα κανονικό hatchback.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Luca de Meo επαναπροσδιορίζει τις φιλοδοξίες της Renault

Το δελεαστικό δώρο της Renault αποκλειστικά για το νέο CLIO

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Renault Megane

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης