Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τη ναυαρχίδα της γκάμας της, το μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό αυτοκίνητο που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιό της, παρουσίασε στην έκθεση του Λος Άντζελες η κορεατική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Palisade απευθύνεται κυρίως στην αγορά της Β. Αμερικής, εκεί όπου τα ογκώδη SUV έχουν τον πρώτο λόγο. Το όνομά του έχει εμπνευστεί από τα ομώνυμα νησιά στην Καλιφόρνια και τον βράχο στη βόρεια ακτή της λίμνης Superior.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το KIA Telluride και μπορεί να φιλοξενήσει στο ευρύχωρο σαλόνι έως οκτώ άτομα. Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 5 μέτρα, το πλάτος τα δύο μέτρα και το ύψος είναι στο 1,75. Όσο για το μεταξόνιο φθάνει τα 2,9 μέτρα. Πατάει σε τροχούς 20 ιντσών, διαθέτοντας full LED φώτα, φιμέ πίσω κρύσταλλα και ηλεκτρική πόρτα πορτμπαγκάζ.

Η καμπίνα διακρίνεται για την πολυτέλεια και την άνεση. Διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων σε διάταξη 2+3+3, με τα πίσω να είναι ανεξάρτητα. Το ταμπλό, οι επιφάνειες των θυρών και τα καθίσματα καλύπτονται από δέρμα και ύφασμα υψηλής ποιότητας. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας.

Περιλαμβάνει μία μεγάλη οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων, δύο υποδοχές για ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, 16 θήκες για ποτήρια και μπουκάλια, επτά θύρες USB, δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών συσκευών στο σύστημα πολυμέσων, ενσωματωμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας, head-up display και όλες τις τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού.

Κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί ο V6 3,8 λίτρων κινητήρας απόδοσης 295 ίππων και 355 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και προσφέρεται είτε ως δικίνητο είτε ως τετρακίνητο. Στη δεύτερη επιλογή με το σύστημα HTRAC, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Smart, Snow).

Η εμπορική πορεία του Palisade θα ξεκινήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το καλοκαίρι του 2019. Στην Ευρώπη δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης