Το όχημα που έγραψε την παγκόσμια ιστορία της αυτοκίνησης!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 16:56
Το όχημα που έγραψε την παγκόσμια ιστορία της αυτοκίνησης!

Η Ford Motors με ιδρυτή τον Henry Ford, πέρασε στην ιστορία το 1903 ως η πρώτη εταιρεία που πέρασε στη μαζική παραγωγή αυτοκίνητα. Το τετράτροχο όχημα ήταν το Model T, όμως αυτό που εξασφάλισε την εμπορική επιτυχία της μάρκας ήταν Model A, λίγους μήνες μετά.

Το παλαιότερο και πιο σπάνιο όχημα, βγήκε από την αμερικανική εταιρεία σε δημοπρασία πριν λίγες μέρες. Είναι κατασκευασμένο πριν 109 χρόνια, έχει αλλάξει πέντε ιδιοκτήτες, με τον πρώτο από αυτούς, τον επιχειρηματία Herbert L. McNary να πληρώνει στις 13 Ιουλίου του 1903, 910 δολάρια για να το αγοράσει. Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα τρία που έχουν απομείνει, παραμένει σε άριστη κατάσταση, τροφοδοτείται από ένα δικύλινδρο κινητήρα 1.639 κ.εκ., με απόδοση 8 ίππων και έχει κιβώτιο δύο σχέσεων.  

Όλα τα εξαρτήματα του, παρά τις όποιες τροποποιήσεις είναι αυθεντικά συμπεριλαμβανομένου του καρμπυρατέρ Kingston, με το ξύλινο πλαίσιο να αναγράφει ακόμα τον αριθμό 30. Ο οίκος που δημοπράτησε το υπέροχο αυτό αυτοκίνητο περίμενε να πιάσει προσφορές άνω των 500.000 δολαρίων, αλλά τελικά το πούλησε για τα μισά ακριβώς χρήματα.

Όπως και να έχει, ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου, έχοντας στο γκαράζ του το όχημα που έγραψε την παγκόσμια ιστορία της αυτοκίνησης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ το πανέμορφο Model A, το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως

 

Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 17:13