Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota Gazoo Racing μόλις παρουσίασε ένα εντυπωσιακό concept το οποίο αντλεί έμπνευση από τον διάσημο 24ωρο αγώνα του LeMans. Ο λόγος για το εντυπωσιακό και έξτρα αεροδυναμικό Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ντεμπούτο έγινε σήμερα, ανήμερα της 100ης επετείου του αγώνα αντοχής που πραγματοποιήθηκε στο διάσημο Circuit de la Sarthe και εάν αναρωτιέστε ποια είναι η σχέση του Prius με τον συγκεκριμένο αγώνα, να σας απαντήσουμε. Το πρώτο υβριδικό μαζικής παραγωγής στην ιστορία, βοήθησε την Gazoo Racing να εξελίξει την υβριδική τεχνολογία της, η οποία βελτιώθηκε με την πάροδο των ετών στα αγωνιστικά αυτοκίνητα αντοχής TS030, TS040, TS050 και το πιο πρόσφατο GR010.

Το πρωτότυπο σπορ Prius αποκτά ένα ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων, νέο μπροστινό προφυλακτήρα με μία τετράδα LED προβολέων (μία σε κάθε άκρη), ελαφρύτερο καπό φτιαγμένο από ίνες άνθρακα αλλά και 18άρες ζάντες αλουμινίου.

Επίσης ξεχωρίζουν, τόσο το αεροδυναμικό μπροστινό χείλος, όσο και η πίσω αεροτομή μαζί με τον μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη. Πάντως, όσον αφορά το υβριδικό σύνολο, η εταιρία δεν προχώρησε σε κάποια βελτίωση, τόνισε όμως πως λόγω του νέου αεροδυναμικοί κιτ, των νέων ελαστικών και των ελαφρύτερων μερών, οι επιδόσεις έχουν ανέβει επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το γιατί το concept βρίσκεται στην έκθεση ακριβώς δίπλα στο Mazda MX-30 R-EV, είναι επειδή και τα δύο αυτοκίνητα αποτελούν μέρος της έκθεσης που γιορτάζει τον θρίαμβο των ιαπωνικών αγωνιστικών αυτοκινήτων στο Le Mans. 

Η Mazda ήταν η πρώτη μάρκα από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που πέτυχε νίκγ στο Le Mans το 1991 με το 787B με τον wankel κινητήρα, ενώ η Toyota σημείωσε πέντε διαδοχικές νίκες (2018-2022) και ελπίζει να κερδίσει τον έκτο της αγώνα φέτος.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης