Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Suzuki έχει τεράστια εμπειρία τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις μηχανές. Ένωσε λοιπόν αυτούς τους δύο κόσμους και δημιούργησε ένα μοναδικό roadster το οποίο αποτελεί την «ένωση» ενός Swift Sport με την Hayabusa. Ένα εκπληκτικό σύνολο το οποίο δυστυχώς είναι «παγιδευμένο» στον ψηφιακό κόσμο, καθώς θα μπορούν να το χαρούν μόνο όσοι παίζουν Gran Turismo 7 στο Playstasion 5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά και κυρίως στο εμπρός μέρος είναι ξεκάθαρη η επιρροή από το Swift Sport, αν και η εταιρία αναφέρει ότι πηγή έμπνευσης ήταν το Cappuccino. Την δυναμική και αρκετά φουτουριστική εμφάνιση συμπληρώνει η χαμηλά τοποθετημένη μάσκα, το μακρύ καπό, αλλά και ο πίσω μεγάλος διαχύτης που διαθέτει και κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα όπως οθόνες για την προβολή εικόνας από τις πλαϊνές κάμερες (αντί καθρεφτών) αλλά και ένα ελλειπτικό τιμόνι με paddles και αρκετά κουμπιά, πάντα στην φιλοσοφία της εταιρίας. 

Το Vision Gran Turismo Concept κινεί ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.340 κ.εκ. προερχόμενος από την μοτοσυκλέτα Hayabusa, ο οποίος συνεργάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Δύο εκ των οποίων βρίσκονται μπροστά και ένα στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 432 ίππους και τα 610 Nm ροπής, και παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τις επιδόσεις, τα μόλις 970 κιλά του, αποδεικνύουν την ταχύτητα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Suzuki βάζει κινητήρα Hayabussa σε σπορ αυτοκίνητο, ακολουθώντας τη συνταγή του 2001 Suzuki GSX-R/4 concept. Δυστυχώς, όπως και με τον προκάτοχό του, το Suzuki Vision Gran Turismo δεν προορίζεται για παραγωγή και θα παραμείνει στον ψηφιακό κόσμο. Ωστόσο, είναι ωραίο που οι παίκτες θα μπορούν να το οδηγήσουν. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης