Καλός φίλος, εκπρόσωπος μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Ελλάδα μας είπε ότι «υποβαθμίσαμε» το όμορφο μοντέλο που παρουσίασε. Δεν είχε άδικο όσον αφορά το μοντέλο. Είναι όμορφο. Άσχετα αν η τιμή του είναι πάνω από 80.000 ευρώ. Απλά τον ενημερώσαμε ότι προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε την άποψη μας από μια παρουσίαση που έγινε διαδικτυακά και δεν αντιγράψαμε το μακροσκελέστατο δελτίο τύπου που έστειλε.

Είθισται οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου που οι αντιπροσωπείες τους προσκαλούν στις παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές η πανελλαδικές παρουσιάσεις να γράφουν την άποψη τους μετά από μια σχετικά σύντομη οδηγική εμπειρία. Γίνεται ένας συνδυασμός ενημέρωσης και οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς με τις διαδικτυακές παρουσιάσεις στερούμαστε το σημαντικότερο. Την επαφή με το αυτοκίνητο. Ο κάθε υποψήφιος αγοραστής στηρίζεται στην άποψη του δημοσιογράφου που έχει άποψη. Και δεν γίνεσαι φερέφωνο κάθε «μαρκετία». Αν κάποιοι ψάχνουν αντιγραφείς δελτίων τύπων, τότε λάθος πόρτα χτύπησαν.

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της μοτοσυκλέτας  βρέθηκαν στο κοσμικό Μιλάνο, το πιο ταιριαστό μέρος για την παρουσίαση του νέου XMAX 300. Η 5η γενιά αυτού του επιτυχημένου εγχειρήματος από τη Yamaha χάρισε στην τετραμελή ελληνική δημοσιογραφική αποστολή μια πολύ ευχάριστη μεγάλη βόλτα, από το κέντρο του Μιλάνου στις πανέμορφες διαδρομές περιμετρικά της λίμνης Κόμο. Εκεί μπορέσαν να “εξερευνήσουν” τις δυνατότητες του νέου σκούτερ της Ιαπωνικής εταιρείας και, χάρη στην υποδειγματική “καθοδήγηση” του Γιώργου Ασημακόπουλου, Product Manager, της Yamaha Ελλάδος να αποκομίσουν την καλύτερη εντύπωση από την διήμερη “απόδραση” στο Μιλάνο.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV της Volvo, το EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου και όπως ενημέρωσαν οι επικεφαλής του Ομίλου από την ίδια ημέρα θα αρχίσουν οι παραγγελίες σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης. Η είδηση βέβαια δεν είναι η ημερομηνία της παρουσίασης αλλά ότι το EX30, έχει το μικρότερο αποτύπωμα CO2 από κάθε άλλο μοντέλο Volvo που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Αντιμετωπίζοντας τις εκπομπές στο σύνολο της διαδικασίας παραγωγής και του κύκλου ζωής του Volvo EX30, οι μηχανικοί πέτυχαν να ελαττώσουν το συνολικό του αποτύπωμα άνθρακα για 200.000 km οδήγησης σε κάτω από 30 τόνους. Πρόκειται για μία μείωση της τάξης του 25% σε σχέση με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα C40 και XC40 και για ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο μας να ελαττώσουμε τις συνολικές μας εκπομπές CO2 ανά αυτοκίνητο κατά 40% στο διάστημα μεταξύ 2018 και 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα τα πρώτα μίνι 100 % ηλεκτρικά λεωφορεία, φιλικά με το περιβάλλον. Η γαλλική εταιρία Bluebus, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε αποκλειστικότητα με την ελληνική εταιρία Aiglon, που ανήκει στον Όμιλο Συγγελίδη. Τα Bluebus, έχουν μηδενικό αποτύπωμα και μπορούν να κινούνται εύκολα ακόμη και σε στενούς δρόμους. Η Bluebus, είναι κατασκευαστής 100% ηλεκτρικών λεωφορείων. Είναι οικολογικά και τα ανακυκλώσιμα υλικά τους φθάνουν το 98%. Έχουν μικρό μέγεθος (5,94 m Χ 2,21 m Χ 2,94 m), μπορούν να μεταφέρουν  έως 35 επιβάτες ενώ η αυτονομία τους φθάνει τα 280 χιλιόμετρα. Η κατασκευή τους γίνεται στα πιστοποιημένα κατά ISO 9001- & ISO 14001 εργοστάσια στη Βρετάνη στη Γαλλία.

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές προσφορές από τις ελληνικές εισαγωγικές εταιρίες αυτοκινήτων, γνωστές ως After Sales Service. 
Αυτό το καλοκαίρι όσοι έχετε Nissan μπορείτε να κάνετε «Ολική Επαναφορά» στο αυτοκίνητό σας με το νέο πρόγραμμα προσφορών της ελληνικής εταιρίας «All Clear Service». Αρχικά γίνεται δωρεάν ο καλοκαιρινός έλεγχος σε 20 σημεία ενώ τόσο στο service όσο και στα γνήσια ανταλλακτικά η Nissan κάνει έκπτωση 20%. Το service με την έκπτωση στα ανταλλακτικά περιλαμβάνει μπαταρία, τακάκια, δισκόπλακες, σιαγόνες, ταμπούρα, συμπλέκτης, αμορτισέρ, εξάτμιση, εξωτερικοί ιμάντες, σετ ιμάντα χρονισμού, προθερμαντήρες και θερμοστάτης. Τέλος η Nissan προσφέρει δωρεάν Οδική Βοήθεια για Ένα Έτος, με Πανευρωπαϊκή Κάλυψη.

Η Suzuki στην Ελλάδα με σύνθημα «Κράτα το Suzuki σου, Suzuki» επεκτείνει το επιτυχημένο πρόγραμμα με τα προνομιακά πακέτα Service Drive N’ Smile 5+ με στόχο οι οδηγοί να διατηρούν τα οχήματα τους σαν καινούργια! Για όσους δεν γνωρίζουν, τα προνομιακά πακέτα Service Drive n’Smile 5 +  υποστηρίζουν τους κατόχους οχημάτων Suzuki ακόμη και αν το αυτοκίνητό τους έχει γράψει χιλιόμετρα και έχει φτάσει ή ξεπεράσει την πενταετία, ενώ παράλληλα οι ίδιοι παραμένουν ξέγνοιαστοι για την καλή λειτουργικότητα του αυτοκινήτου τους. Τα προνομιακά πακέτα Service SUZUKI 5+ αφορούν υπηρεσίες συντήρησης σε οχήματα 5 ετών και άνω και είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες κάθε σύγχρονου οδηγού και περιλαμβάνουν: Συνολικό Όφελος έως 30%.

Δωρεάν Τεχνικό Έλεγχο σε 15 σημεία ανακοίνωσε και η ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS A.E., επίσημη αντιπροσωπεία της SUBARU στην Ελλάδα. Η προσφορά- προνομιακές τιμές στην εργασία και τα ανταλλακτικά- ξεκίνησε σήμερα 29 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου. Πάντα ένας προληπτικός έλεγχος προφυλάσσει τον οδηγό από δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το Pony Coupe Concept έκανε το ντεμπούτο του στη Λίμνη Κόμο σχεδόν 50 χρόνια μετά το αρχικό του ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο το 1974. Ανακατασκευάστηκε από τον αρχικό του σχεδιαστή, κ. Giorgetto Giugiaro και διαθέτει ακριβείς προδιαγραφές και πρωτότυπα υλικά από την πρώτη έκδοση. Το Pony Coupe Concept έκανε το ιταλικό ντεμπούτο του στην «Hyundai Reunion» και στη συνέχεια στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Θεωρείται πλέον ένα ρετρό-φουτουριστικό κλασικό όχημα που έχει χρησιμεύσει ως σχεδιαστική έμπνευση για τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Hyundai Motor και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της περήφανης κληρονομιάς της μάρκας. Όπως και το αυθεντικό, η εξωτερική του σχεδίαση μοιάζει με origami, διαθέτει γεωμετρικά καθαρές γραμμές και επιφάνειες, ενώ το μινιμαλιστικό εσωτερικό είναι εστιασμένο στον οδηγό.

Η Autohellas ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2023. Η αύξηση είναι της τάξης του 53,1% σε επίπεδο ενοποιημένου Κύκλου εργασιών. Ανήλθε σε €221,6 εκ. έναντι €144,8 εκ. το 2022. Η δραστηριότητα της Hertz (βραχυχρόνιες ενοικιάσεις) στην Πορτογαλία που εξαγοράστηκε την 01/10/2022 συνεισέφερε τα €15 εκ. από τα συνολικά €77 εκ. της αύξησης του Κύκλου εργασιών, ενώ τα €62 εκ. δηλαδή το 42% ήταν συγκρίσιμα οργανικά.Τα Λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε €17,6 εκ. έναντι €13,4 εκ. το 2022, καταγράφοντας αύξηση 30,6%.  

Ο Κύκλος εργασιών από τη δραστηριότητα του Ομίλου στις μισθώσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2023 κατά 18,2% σε σχέση με το 2022 αγγίζοντας τα €49εκ. Η δραστηριότητα του Τομέα υποστηρίχθηκε σημαντικά και από τη διάθεση (μεταπώληση) των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του στόλου, αλλά και από την σταδιακή άφιξη αυτοκινήτων που αποτελούσαν παραγγελίες του προηγούμενου έτους και προστέθηκαν στο  στόλο των μακροχρόνιων μισθώσεων.

Σε ό,τι αφορά στην εγχώρια, ελληνική αγορά, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων παρουσίασε επίσης σημαντική αύξηση, καθώς σε επίπεδο δραστηριότητας Εισαγωγής/Διανομής οι εταιρείες του Ομίλου, συνεισέφεραν συνολικά €142,3εκ.στον Κύκλο εργασιών, παρουσιάζοντας αύξηση 56,7% και συμβάλλοντας σημαντικά και σε αυξημένο βαθμό στο συνολικό λειτουργικό αποτέλεσμα. 
Η  εξαγορά της FCA GREECE  (FIAT, JEEP, ALFA ROMEO)  από τις Autohellas και Samelet, που ολοκληρώθηκε και  ανακοινώθηκε στις 03/05/2023, δεν έχει επίδραση στα ως άνω στοιχεία και η συμβολή της θα είναι εμφανής για πρώτη φορά στα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2023.


Η Rimac Automobili διόρισε την Al Habtoor Motors, έναν από τους κορυφαίους διανομείς αυτοκινήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), να διαχειρίζεται τις πωλήσεις και τις μεταπωλήσεις του πλήρως ηλεκτρικού Hyper GT Nevera σε όλη την περιοχή. H Al Habtoor Motors  με τα σύγχρονα εργαλεία ψηφιακής διαμόρφωσης βοηθάει τους υποψήφιους πελάτες να δημιουργούν ειδικά οχήματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις τους. Το Al Habtoor θα ανοίξει τον πρώτο εκθεσιακό χώρο Rimac των ΗΑΕ το 1ο τρίμηνο του 2024 στο Ντουμπάι, με εξατομικευμένες επισκέψεις σε σπίτι και γραφείο διαθέσιμες τώρα.

Ενθουσιάστηκε ο «Μάνθος Φουστάνος» κατά κόσμον Βασίλης Κουκουρας με την οδήγηση της νέας «διαβολικής» Ducati Diavel V4. Στο τέλος των γυρισμάτων για την εκπομπή της Zougla.gr «Στα pits με τον Δημήτρη Διατσίδη» δεν παρέλειψε να κάνει τις selfie φωτογραφίες του. Τις εντυπώσεις του από την  οδική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο που θα προβληθεί στη Zougla.gr την Τετάρτη 31 Μαΐου.

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών ανάγκασε την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) που διοργανώνει το Ράλλυ Φθιώτιδος να αλλάξει την ημερομηνία. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή 25 Ιουνίου. Η Α.Λ.Α.Λ κατόπιν έγκρισης της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ άλλαξε την ημερομηνία του αγώνα και τη μετέθεσε για το επόμενο διήμερο 1 και 2 Ιουλίου. Ο αγώνας αυτός -δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου-  αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το πρώτο σκέλος του αγώνα θα γίνει σε ασφάλτινο τερέν και το δεύτερο σε χώμα.

Ακόμη μια αγωνιστική είδηση. Το Deutsche Tourenwagen Masters γνωστό ως DTM ,για τα επόμενα δύο χρόνια θα μεταδίδεται αποκλειστικά από την COSMOTE TV. Ήδη μεταδόθηκε ο αγώνας στις 27 και 28 Μαΐου. Το DTM αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα αυτοκινήτου, με τη συμμετοχή κορυφαίων κατασκευαστών, όπως οι AUDI, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes και Porsche. Για φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 αγώνες σε 8 αγωνιστικά διήμερα, με το πρωτάθλημα να «φτάνει» στη γραμμή του τερματισμού τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Και θα κλείσουμε με μια είδηση που προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα. Στα χνάρια του «μπαμπά» και ο τρίτος γιός ενός πολύ γνωστού πρωταθλητή στα ράλλυ. Θα τρέξει στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδος με ένα νοικιασμένο εργοστασιακό Skoda R5. Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί είναι “JJ”. Φυσικά το όνομα θα διαρρεύσει. Αλλά η αρχή μας είναι ότι από τη στιγμή που ένας αγωνιζόμενος τρέχει με ψευδώνυμο πάει να πει ότι δεν θέλει να φανεί το όνομά του. Οπότε το σεβόμαστε. Παρεμπίπτοντος συνοδηγό θα έχει τον Κώστα Στεφανή. Μέχρι εδώ…Του ευχόμαστε καλή του επιτυχία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης