«Έσφιξαν» τα χέρια Rolls-Royce και Hyundai για προηγμένες λύσεις στην αερομετακίνηση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022, 11:00
«Έσφιξαν» τα χέρια Rolls-Royce και Hyundai για προηγμένες λύσεις στην αερομετακίνηση

Το νέο πλάνο συνεργασίας ανακοίνωσαν Rolls-Royce και Hyundai με σκοπό να χαράξουν νέες πρωτοποριακές μεθόδους αερομεταφορών με ηλεκτροκίνηση και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.
Θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αερομεταφορών και πιστοποίησης της Rolls-Royce καθώς και τις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου υδρογόνου και την παραγωγική ικανότητα του Ομίλου Hyundai Motor.

Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται ένα κοινό όραμα: να πρωτοστατήσουν στην αγορά της προηγμένης αερομετακίνησης (AAM) παρέχοντας ηλεκτρικές λύσεις μπαταρίας και κυψελών καυσίμου στις αγορές Urban Air Mobility - UAM  και Regional Air Mobility -RAM προάγοντας τις βιώσιμες αερομεταφορές.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) μεταξύ Rolls-Royce και Hyundai Motor Group περιλαμβάνει πέντε στρατηγικούς στόχους:
• Ανάπτυξη τεχνολογίας και απαιτήσεων συστημάτων ισχύος και πρόωσης για το τμήμα Advanced Air Mobility Division της Hyundai.
• Παραγωγή συστημάτων ισχύος και πρόωσης Rolls-Royce για την αγορά της Advanced Air Mobility (AAM).
• Ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης που βασίζονται σε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ως πηγή ενέργειας για τις πλατφόρμες RAM της Hyundai.
• Εισαγωγή στην αγορά ενός κοινού συστήματος ηλεκτρικής πρόωσης κυψελών καυσίμου στην ευρύτερη αγορά της προηγμένης αερομετακίνησης (AAM).
• Διάθεση και κοινή επίδειξη ηλεκτρικών αεροσκαφών με κυψέλες καυσίμου έως το 2025.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Supernal στο Farnborough Airshow και παρευρέθηκαν ο κ. Warren East, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, η κα Grazia Vittadini, Chief Technology and Strategy Officer και ο κ. Rob Watson, Πρόεδρος της Rolls-Royce Electrical καθώς και ο κ. Euisun Chung, Executive Chair του Ομίλου Hyundai Motor, ο κ. Jaiwon Shin, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Τμήματος AAM του Ομίλου Hyundai Motor και ο κ. Jaeyong Song, Αντιπρόεδρος του Τμήματος AAM του Ομίλου Hyundai Motor.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης αεροσκάφους είναι ότι είναι μια ενσωματωμένη πηγή ισχύος με μηδενικές εκπομπές, αθόρυβη και αξιόπιστη που επιτρέπει την κλιμάκωση της ισχύος καθώς και την εμβέλεια πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.

Η Hyundai θα συνεργαστεί με τη Rolls-Royce για να φέρει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, συστήματα αποθήκευσης και υποδομές στις αγορές προωθώντας παράλληλα αυτή την τεχνολογία στα οχήματα RAM της Hyundai και τα πλήρως ηλεκτρικά και υβριδικά συστήματα πρόωσης της Rolls-Royce.

Η Rolls-Royce έχει δεσμευτεί ότι τα νέα προϊόντα της θα είναι συμβατά με λειτουργία μηδενικού άνθρακα έως το 2030 και όλα τα προϊόντα της θα είναι συμβατά με καθαρό μηδενικό άνθρακα έως το 2050.
Ο Όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε τον επιχειρηματικό του χάρτη για την προηγμένη αερομετακίνηση, ώστε να προσφέρει φιλικές προς το περιβάλλον λύσης αερομεταφορών τόσο εντός αστικού ιστού, όσο και σε περιφερειακή κλίμακα μετακίνησης από πόλη σε πόλη.

Η εταιρία Supernal του Hyundai Motor Group με έδρα τις ΗΠΑ στοχεύει να ξεκινήσει εμπορικές υπηρεσίες Αστικής Αερομετακίνησης (UAM) στις ΗΠΑ το 2028, ενώ το Hyundai Motor Group σχεδιάζει να λανσάρει υπηρεσίες Περιφερειακής Αερομετακίνησης (RAM) τη δεκαετία του 2030.
 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022, 11:34