Ένα Audi A4 Quattro που κινείται με βιο-καύσιμα, εξοπλισμένο με ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx TT, άγγιξε με την πρώτη προσπάθεια την κορυφαία ταχύτητα των 327,5 χλμ/ώρα, γράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο TÜV Rheinland, ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς συγκριτικών τεστ και υπηρεσιών, οργάνωσε το τεστ στο Papenburg, της Γερμανίας για να επιδείξει τις επιδόσεις των φυσικών καυσίμων.
Η γερμανική εταιρία Hohenester εφοδίασε το αυτοκίνητο με μοτέρ που καταναλώνει βιο- καύσιμα, ενισχύοντας την ιπποδύναμή του και η Dunlop ήταν υπεύθυνη για τη σωστή επιλογή των ελαστικών για την περίσταση.

Η Hohenester έκανε μετατροπές σε έναν κινητήρα RS4 που άγγιξε τα 3 λίτρα, αυξάνοντας την ιπποδύναμή του σε 580 ίππους. Την ίδια ώρα, η Dunlop αποφάσισε να εξοπλίσει το αυτοκίνητο με το τελευταίας γενιάς ελαστικό επιδόσεων SP Sport Maxx TT που είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία DuPont™ Kevlar® και έχει αγωνιστικό μείγμα γόμας με νανοτεχνολογία και τεχνολογία επαφής, που το καθιστά ιδανική επιλογή για την επίτευξη ενός τέτοιου ρεκόρ.
Η προσθήκη Kevlar® προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία στα πλαϊνά, για μεγαλύτερη αντίσταση στις στροφές και στις θερμοκρασίες.
Για το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας η Hohenester χρησιμοποίησε βιο – καύσιμα από το γρασίδι. Με αριθμό οκτανίων ανάμεσα στα 120 και 140 ROZ το εναλλακτικό καύσιμο προσφέρει υψηλότερα νούμερα από τα συμβατικά καύσιμα. «Υψηλές επιδόσεις και βιο – καύσιμα δεν αναιρούν το ένα το άλλο», πιστεύει ο οδηγός αγώνων, Jürgen Hohenester, που οδήγησε το Audi A4 στη διάρκεια του επιτυχημένου τεστ. Ο Hohenester είπε: «Το συγκεκριμένο Audi A4 είναι πρωτότυπο, που αποδεικνύει πόσο ισχυρές είναι οι νέες τεχνολογίες καυσίμων».

