Η Prodrive, με τεράστια εμπειρία στην κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων ράλι, παρουσίασε το BRX Hunter, έναΑπό την Peugeot στην Prodrive ο Loeb όχημα έτοιμο να κατακτήσει τις απαιτητικές διαδρομές του Ράλι Dakar. Χώμα, έρημος, βράχια, αμμόλοφοι είναι μέσα στο μενού του πιο σκληρού αγώνα στον κόσμο κάτι που θα έχει να αντιμετωπίσει αυτό το αγωνιστικό το οποίο θα οδηγήσει το Sebastien Loeb.

Το αγωνιστικό των Βρετανών είναι εφοδιασμένο με κινητήρα της Ford, τον γνωστό 3,5 λίτρων V6 Ecoboost του F-150. Στην περίπτωση του Hunter θα αποδίδει 400 ίππους και 678Nm ροπής και θα είναι τοποθετημένος όχι στο πίσω μέρος, αλλά εμπρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκληρές συνθήκες θα συναντήσει το BRX στο φετινό Dakar της Σαουδικής Αραβίας

Με πινελιά Jaguar το πρωτότυπο αγωνιστικό

Ο σχεδιασμός του ακολουθεί το πρότυπο του Jaguar F-Type καθώς σχεδιαστής της Prodrive είναι ο Ian Callum, πρώην σχεδιαστής της Βρετανικής φίρμας, ο οποίος θέλει να δώσει χαρακτήρα στο αυτοκίνητο με στόχο να επεκταθεί αργότερα και στην αγορά. Σημαντική λεπτομέρεια της σχεδίασης είναι η έμφαση στην ορατότητα του οδηγού κάτι εξαιρετικά κρίσιμο για έναν αγώνα όπως το Dakar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός που θα μπει πίσω από το τιμόνι του Hunter δεν είναι άλλος από τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή WRC, Sebastien Loeb. Ο Γάλλος έχει πάρει μέρος σε 4 Dakar μέχρι στιγμής, όλα με Peugeot και έχει ανέβει 2 φορές στο βάθρο. Φέτος όμως δεν θα έχει στα χέρια του ένα εργοστασιακό Peugeot, αλλά το BRX Hunter της Prodrive, μια πρόκληση που δεν θα αφήσει να πάει χαμένη.

 

Κάπως έτσι θα χάνεται στην άμμο το Hunter των 400 ίππων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης