Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι το πιο επιτυχημένο δίδυμο στους αγώνες Ράλι. Έχουν γράψει ιστορία στο WRC με 9 παγκόσμιους τίτλους. Κατέκτησαν τα πάντα, έζησαν μοναδικές στιγμές, αποθεώθηκαν, θριάμβευσαν σε κάθε μορφή αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όμως, αυτό το πλήρωμα, οι δύο κολλητοί φίλοι, αναγκάστηκαν να πάρουν χωριστούς δρόμους λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν από μια ομάδα. Ο Sebastien Loeb ανακοίνωσε πως δεν συνεχίζει με τον Daniel Elena στο δεξί μπάκετ κάθισμα, προκειμένου να διεκδικήσει αυτό που θέλει όσο τίποτα άλλο, τη νίκη στο Ντακάρ.

Η απόφαση ελήφθη από την Prodrive, την ομάδα με την οποία συμμετείχαν στο φετινό Rally Dakar. Ο Loeb έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη απόφαση που πάρθηκε με πόνο. Χαρακτήρισε τον Μονεγάσκο σύντροφο πραγματικό φίλο. 

Ο Elena ωστόσο εξοργίστηκε, και με το δίκιο του. Θεωρεί πως «θυσιάστηκε» άδικα και κήρυξε τον πόλεμο στην Prodrive. Ο συνήθως ήρεμος και χαμογελαστός Daniel έγινε έξαλλος, κατακεραυνώνοντας την ομάδα μέσω βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο “χωρισμός” τους αφορά μόνο το Ντακάρ.Στο βίντεο, ο 49χρονος υποστηρίζει ότι σαν δίδυμο με τον Loeb έχουν κερδίσει τις περισσότερες ειδικές στα τέσσερα Ντακάρ στα οποία συμμετείχαν. Παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος στο φετινό ράλι και έχασαν τον δρόμο, αλλά αυτό ήταν η εξαίρεση σε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα. Και στη συνέχεια απασφάλισε.

«Λένε ότι ο Elena δεν ξέρει να πλοηγηθεί, ότι στοιχίζει σε χρόνο στον Loeb και διάφορα άλλα. Τώρα ακούστε με όμως. Το αυτοκίνητό σας δεν είναι σχεδιασμένο για να κερδίζει. Όλα μέσα στην ομάδα είναι λάθος. Δεν ακούτε κανέναν, κάνετε μόνο αυτό που θέλετε. Νομίζετε πως είστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, πιστεύετε ότι έχετε κερδίσει τα πάντα. Αλλά έχετε να κερδίσετε από το 2003 με τον Solberg. Ενώ οι Loeb και Elena ήταν για χρόνια στην κορυφή. Πέρασε τόσος καιρός κι ακόμη δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Οι Άγγλοι κέρδισαν τον εκατονταετή πόλεμο με τη Γαλλία, αλλά εγώ είμαι Μονεγάσκος. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» ήταν ορισμένα από τα λόγια του οργισμένου Μονεγάσκου.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης