Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η μονοθέσια Ferrari με την οποία ο θρύλος Michael Schumacher κέρδισε το έκτο παγκόσμιο πρωτάθλημα του, μόλις πουλήθηκε σε τιμή που ζαλίζει. Η δημοπρασία του οίκου Sotheby’s διέλυσε κάθε προηγούμενο ρεκόρ καθώς παρέδωσε σε νέα χέρια την Ferrari F1 2003-GA για το ποσό των 14.87 εκατ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο νούμερο αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε δημοπρασία για αγορά μονοθεσίου της Formula 1, όντας σχεδόν διπλάσιο από το δεύτερο (7.5 εκ. δολάρια). Φυσικά όπως συνηθίζεται σε αγορές με τόσα ψηφία, το όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό. 

Ferrari F1 2003-GA 


Αυτό είναι το αυτοκίνητο που ανέβασε τον ακαταμάχητο Γερμανό οδηγό στο πρώτο σκαλί του βάθρου πέντε φορές, στο πόντιουμ άλλες δύο, και τελικά του χάρισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγού τη σεζόν 2003. Παρά την απόλυτη επιτυχία της συγκεκριμένης Ferrari, οι νίκες της δεν ήταν πάντα τόσο σίγουρες. Σχεδιασμένη για να χρησιμοποιεί το φορτίο καυσίμου για να μετακινεί το κέντρο βάρους προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στις κατατακτήριες δοκιμές (για να αποτρέψει την υπερθέρμανση των μπροστινών ελαστικών στους ζεστούς γύρους) και προς τα εμπρός για τον αγώνα (για να διατηρηθούν τα πίσω ελαστικά). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αυτό είναι το μονοθέσιο που του κέρδισε το έκτο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τον βοήθησε να ξεπεράσει το ρεκόρ που έθεσε δεκαετίες νωρίτερα ο θρυλικός Juan Manuel Fangio. Τροφοδοτείται από έναν θηριώδη V10 κινητήρα 3,0 λίτρων ο οποίος είναι ικανός να ανεβάζει στροφές στις 19.000 rpm και να παράγει 857 άλογα. Ο κινητήρας και το αυτοκίνητο επισκευάστηκαν από το τμήμα Ferrari Formula 1 Clienti ς και το F2003-GA πουλήθηκε σε πλήρη κατάσταση λειτουργίας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης