Έπειτα από την ολοκλήρωση των δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη και λίγο πριν πετάξουν για τη Μελβούρνη, οι μηχανικοί της Red Bull Racing και ο Max Verstappen επισκέφθηκαν την Ολλανδία, προκειμένου να πάρουν μία γεύση από το νέο circuit του Zandvoort.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χάραξη της πίστας ολοκληρώθηκε πρόσφατα και πλέον το μόνο που απομένει είναι να πάρουν μορφή οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας, τα paddock, οι εξέδρες και οι περιμετρικοί χώροι.

Το Zandvoort σχεδιάστηκε από τον Jarno Zaffelli και περιγράφεται ως ένα circuit για γενναίους οδηγούς. Οι στροφές 3 (Hugenholtz) και 14 (Arie Luyendyk) έχουν κλίση 18 μοίρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέαμα στο Grand Prix της Ολλανδίας (1-3 Μαΐου) αναμένεται συναρπαστικό. Ο Max Verstappen θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, λόγω των πολυάριθμων φαν που θα κατακλύσουν τις εξέδρες.

Μάλιστα, ο 23χρονος οδηγός έκανε τους πρώτους γύρους στο Zandvoort με την RB8, το μονοθέσιο του 2012. Όπως δήλωσε, πρόκειται για μία πολύ απαιτητική πίστα που φθάνει στο όριο οδηγό και μηχανή. Όσο για την περιβόητη στροφή 3, τη χαρακτήρισε εκπληκτική.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης