Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Formula 1 και στους διοργανωτές του Grand Prix της Ιαπωνίας, καθώς ένας πολύ ισχυρός τυφώνας πλησιάζει την πίστα της Suzuka.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο τυφώνας Hagibis θα «χτυπήσει» το circuit μέσα στο Σαββατοκύριακο, επηρεάζοντας τόσο τη διαδικασία των κατατακτήριων όσο και τον αγώνα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του τυφώνα θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις, με τις ριπές αέρα να ξεπερνούν τα 140 μίλια την ώρα. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, η κορύφωση των ακραίων φαινομένων αναμένεται το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, με τέτοιο καιρό αποκλείεται να βγουν μονοθέσια στην πίστα. Οπότε, είναι πιθανό να μετατεθούν οι κατατακτήριες για την Κυριακή το πρωί, όπως είχε συμβεί το 2004 και το 2010.

Η FIA παρακολουθεί στενά την πορεία του τυφώνα και είναι σε άμεση επαφή με τους διοργανωτές και τη μετεωρολογική υπηρεσία, προκειμένου να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Προφανώς, κανείς δεν ξεχνά αυτό που συνέβη πριν από πέντε χρόνια στη συγκεκριμένη πίστα με θύμα τον Jules Bianchi.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης