Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το ενδιαφέρον της Ford για το πρωτάθλημα της Formula 1 φαίνεται να αναζωπυρώθηκε από την τρέχουσα αναζήτηση της Red Bull για έναν μελλοντικό συνεργάτη. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ενδιαφέρεται να χορηγήσει την ομάδα αγώνων που κέρδισε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικασίες γύρω από την ομάδα της Red Bull F1 ήταν έντονες από τότε που μια προτεινόμενη συνεργασία με την Porsche κατέρρευσε νωρίτερα φέτος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ford μπορεί να είναι μια πιο ελκυστική επιλογή για την πρωταθλήτρια ομάδα, καθώς δεν ενδιαφέρεται να παίρνει τις αποφάσεις ή να παράγει κινητήρες. Αντίθετα, ανώνυμες πηγές λένε ότι η Ford θέλει απλώς να βοηθήσει την ομάδα στο μάρκετινγκ, αν και θα ήταν ευτυχής να παράσχει συμβουλές.

Πιθανότατα η Ford έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται ξανά για το άθλημα χάρη στην ανερχόμενη θέση του στη δημοτικότητα και στην πληθώρα των Grand Prix που τρέχουν τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί με τους αγώνες στο Ώστιν του Τέξας και στο Μαϊάμι της Φλόριντα, θα φιλοξενηθεί επίσης ένας αγώνα στο Λας Βέγκας το 2023.

Η Ford δεν έχει εμπλακεί στην F1 από το 2004, όταν διηύθυνε μια ομάδα μέσω της Jaguar, την οποία είχε τότε, ενώ προμήθευε με κινητήρες Cosworth τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της ομάδας Jordan F1 το 2003 και το 2004.
Όσο για τη Red Bull, μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να είναι ελκυστική και γι’ αυτήν. Το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, έχει πει ότι η ομάδα του θα χαρεί να καλωσορίσει έναν άλλο συνεργάτη αυτοκινήτου μετά την κατάρρευση της συμφωνίας με την Porsche και την αποχώρηση της Honda ως προμηθευτή κινητήρα της στα τέλη του 2021. Είπε, ωστόσο, ότι η εύρεση συνεργάτη δεν αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η ομάδα, και ότι είναι ενθουσιασμένη που θα λειτουργεί το δικό της τμήμα κινητήρων από εδώ και στο εξής.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης