Του Περικλή Χαλάτση

Μέχρι την 13η Ε.Δ η μάχη ήταν ανάμεσα στους Sebastien Ogier- Vincent Landais και Esapekka Lappi- Janne Ferm. Η βροχή έφερε τη λάσπη και οι οδηγοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν το ρυθμό τους.
Η πρώτη ηχηρή εγκατάλειψη ήταν των Ott Tanak- Martin Jarveoja στην 9η Ε.Δ. Ο Εσθονός το παράκανε και δεν πίστευε ότι μπαίνοντας με πολλά χιλιόμετρα σε μια λίμνη με νερό το Puma Hybrid θα παρέδιδε το «πνεύμα» του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βροχή που έπεφτε στα βουνά της Σαρδηνίας δημιούργησε αρκετές λίμνες μέσα στις ειδικές του αγώνα. Το Puma Rally1 άρχισε να ρετάρει, να βγάζει καπνούς και οι Εσθονοί που πήγαιναν αρκετά δυναμικά και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ένα καλό αποτέλεσμα έμειναν θεατές.


Κάτι αντίστοιχο έπαθαν και οι Takamoto Katsuta- Aaron Johnston. Μπήκαν με πολλά χιλιόμετρα μέσα στη λίμνη και δείτε το αποτέλεσμα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι «βουτιές» που έκαναν οι Elfyn Evans- Scott Martin τους στοίχησαν σε χρόνο. Στην 10η Ε.Δ μετά από ένα πέρασμα σε σημείο που είχε μετατραπεί σε λίμνη ,έπαθε ζημιά του ψυγείο του Toyota GR Yaris Rally Hybrid και έχασαν σχεδόν τρία λεπτά. Στο σέρβις έφθασαν με δυσκολία. 

 

Στην 14η ειδική διαδρομή οι Sebastien Ogier- Vincent Landais γλίστρησαν. Περίεργο που ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να επαναφέρει το Toyota GR Yaris Rally Hybrid δρόμο. Το κακό συνέβη μόλις 1.4 χλμ μετά την εκκίνηση.

Οι τροχοί είναι στραμμένοι προς τα αριστερά, το αυτοκίνητο όμως πηγαίνει ευθεία, βουτάει στο γκρεμό και εκεί τελειώνει η μεγάλη μάχη στο Ράλλυ της Σαρδηνίας για τους Γάλλους.

 

 

Και ενώ περιμέναμε να δούμε μπροστά στον αγώνα το Hyundai i20N Rally Hybrid των Esapekka Lappi- Janne Ferm εμφανίσθηκε ένα ίδιο αυτοκίνητο με πλήρωμα τους Thierry Neuville- Martin Wydaeghe. Οι Βέλγοι πέρασαν μπροστά και τώρα τι απομένει; Ένας αγώνας τακτικής για τις τέσσερις τελευταίες αυριανές ειδικές διαδρομές.

 

Εκπληκτικό αγώνα κάνουν οι Dani Sordo- Candido Carrera αλλά έμειναν αρκετα πίσωΗ έξοδος των Γάλλων ήρθε κουτί στους Βέλγους. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen που έχουν τον άχαρο ρόλο να ανοίγουν το δρόμο μέσα στις λάσπες.

Προσπαθούν οι Φινλανοί και ...καραδοκούν
Η δυνατή βροχόπτωση στην προτελευταία δοκιμή Erula – Tula της σημερινής ημέρας έφερε πολλές ανατροπές.

 

 

Ο Lappi όταν είδε εκτός ειδικής το αυτοκίνητο του Ogier, έριξε το ρυθμό του ενώ αντίθετα ο Neuville πήγε ακόμη πιο γρήγορα και έτσι άλλαξε η σειρά. ‘Έτσι αύριο οι Βέλγοι θα κάνουν τις τέσσερις ειδικές διαδρομές έχοντας μια απόσταση ασφαλείας 36.4 δευτερολέπτων από τους Φινλανδούς ομόσταυλούς τους. Εάν κρατηθεί αυτή σειρά τότε η Hyundai θα πανηγυρίσει το 1-2.

 

‘Οταν τέλειωσε και το σημερινό σκέλος η σειρά ήταν ως εξής: Οι ειδικές αύριο: 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης