Του Περικλή Χαλάτση

Στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη. Θα σας το ανακοινώσουμε όταν το μάθουμε. Δυστυχώς, αν και ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που θα θέλαμε να οδηγήσουμε σε extreme καταστάσεις, δεν το έχουμε κατορθώσει ακόμη. Έχουμε όμως τη διαβεβαίωση της Ford ότι αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει. Να είστε σίγουροι ότι όταν θα γίνει αυτό θα κάνουμε ένα καλό αφιέρωμα στο νέο εντυπωσιακό, στιβαρό και επιβλητικό Ranger Raptor, που βασίζεται στην επιτυχημένη συνταγή και φιλοσοφία «Built Ford Tough».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα το νέο Ranger Raptor δεν απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που μπορούν να ξεχωρίσουν το μέτριο από το άριστο. Και ταυτόχρονα έχουν τις δυνατότητες να αξιοποιήσουν τους άσους που κρύβει το Raptor, το οποίο έρχεται τώρα να εξελίξει και αναδείξει ακόμα περισσότερο το ήδη τολμηρό, στιβαρό και δυναμικό στυλ της προηγούμενης γενιάς Ranger. 

Είναι ένα «μοναδικό» όχημα στην κατηγορία των pick-up οχημάτων με τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική αύρα και ταυτότητα που το διαφοροποιούν από κάθε άλλο όχημα του είδους.
Και μόνο που το βλέπεις σε προκαλεί. Όποιος ξέρει μπορεί να φανταστεί τον δυναμισμό του. Οι σχεδιαστές της Ford ξέρουν τι θέλουν οι δυναμικοί πελάτες του συγκεκριμένου οχήματος, γι’ αυτό φρόντισαν από το εξωτερικό ντιζάιν, το προκλητικό του παρουσιαστικό και το πλούσιο εσωτερικό του να ξεχωρίζει αμέσως. Το ίδιο έκαναν και οι μηχανικοί. Αυτό το μοτέρ που κρύβεται κάτω από το καπό του δεν μπορεί να βρει αντίπαλο.  

Σημείο αναφοράς και συγχρόνως πηγή έμπνευσης της εξωτερικής αισθητικής της νέας δημιουργίας της Ford, που για μια ακόμα φορά φέρει την υπογραφή της Ford Performance, είναι τα τονισμένα φτερά και, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός σχήματος C των φωτιστικών σωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προβολείς LED matrix που διαθέτουν φώτα ημέρας LED, πέρα από εντυπωσιακοί και κομψοί στην όψη, ανεβάζουν την απόδοση φωτισμού του νέου Ranger Raptor σε νέα επίπεδα για την κατηγορία, περιλαμβάνοντας μεταξύ των υπόλοιπων χαρακτηριστικών τους προγνωστικό φωτισμό στροφών, αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας και αυτόματη δυναμική ρύθμιση ύψους δέσμης. 

Η επιτυχία δεν βασίζεται σε ένα μόνο στοιχεία, αλλά σε όλα. Ο οδηγός που έχει άριστη ορατότητα αν μάθει καλά το νέο Raptor θα βρίσκεται συνέχεια στα βουνά και θα πειραματίζεται σε ό,τι πιο δύσκολο συναντά. Δεν θα σταθώ ούτε στην προτεταμένη και σκουρόχρωμη μάσκα με τα γράμματα F-O-R-D, ούτε στον ανεξάρτητο προφυλακτήρα ή στην αλουμινένια ποδιά που προστατεύει υποδειγματικά το κάτω μέρος του νέου V6 κινητήρα βενζίνης της Ford. Μόνο αν καταφέρετε να φανταστείτε τον ήχο του κινητήρα μόλις παίρνει μπροστά, θα είστε έτοιμοι να το οδηγήσετε.

Παρατηρήστε προσεκτικά το πλαϊνό μέρος του αμαξώματος με τα προτεταμένα φτερά τα οποία καλύπτουν τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών που συνδυάζονται με αποκλειστικά all terrain ελαστικά υψηλών επιδόσεων σε διάσταση 285/70.
Τον δικό τους δυναμικό τόνο προσδίδουν και τα ανθεκτικά πλαϊνά σκαλοπάτια από χυτό αλουμίνιο, τα οποία έρχονται να αναδείξουν ακόμα περισσότερο την εμφάνιση του νέου pick-up, αλλά και την πρακτικότητά του σε καθημερινή χρήση. 

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τα φώτα LED δημιουργούν μια στυλιστική υπογραφή σε αρμονία με τα εμπρός φώτα, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας Precision Grey φέρει ένα ψηλά τοποθετημένο και ενσωματωμένο σκαλοπάτι πρόσβασης, καθώς και κοτσαδόρο που αναδιπλώνεται προς τα πάνω, ώστε το αυτοκίνητο να διατηρεί τις εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και να μην επηρεάζεται η γωνία αναχώρησης του οχήματος.

Πλούσιο το εσωτερικό του νέου Raptor σε παραπέμπει σε ακριβές εκδόσεις αυτοκινήτων με τοπ τεχνολογία. 
Θα έχουμε την ευκαιρία να σας πούμε και άλλα για την τεχνολογία αλλά και τις δυνατότητες του Ranger Raptor νέου της επόμενης γενιάς. Αυτό το «μοναδικό» όχημα στην κατηγορία των pick-up με τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική αύρα και ταυτότητα που το διαφοροποιούν από κάθε άλλο όχημα του είδους. 

Θα κλείσουμε την αναφορά μας με αυτό που είπε ο Dave Dewitt, Ranger Raptor exterior design manager: 
«Κάθε τι που είναι σχεδιασμένο για το νέο Ranger Raptor βρίσκεται εκεί για κάποιον λόγο. Επικοινωνούμε αυτά που μπορεί να κάνει το Raptor και μόνο με την εμφάνισή του».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης