Η Citroen για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια αποσπά το βραβείο Louis Vuitton Classic Concept Award. Μετά το 2006 και το C-Mettise ήταν η σειρά του πρωτότυπου GT by CITROËN να κατακτήσει την κριτική επιτροπή, μέλη της οποίας αποτελούν σχεδιαστές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο χώρο του Design, όπως οι Christian Philippsen, Frank Stephenson και Harm Lagaaij.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Γενεύης με τον διευθυντή σχεδιασμού του γκρουπ PSA, Jean Pierre Ploue, να παραλαμβάνει το βραβείο. Η δημιουργία του GT by CITROËN ανοίγει νέους σχεδιαστικούς δρόμους για την Γαλλική εταιρεία όντας ένα υπεραυτοκίνητο που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας για την κίνησή του, ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται από ενεργειακές κυψέλες.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο θα έχουν την ευκαιρία να «οδηγήσουν» εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιας και θα συμπεριλαμβάνεται στο δημοφιλές Grand Turismo για το 5 Playstation 3.

