Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου (12.00-14.00) ο συγγραφέας Γιώργος Κατσέλης θα βρίσκεται με τις νέες σειρές βιβλίων για παιδιά «Ιγκουάνα Τζόουνς» και «Ανακαλύπτω» στο Περίπτερο 87 των Εκδόσεων Χάρτινη Πόλη στο Φεστιβάλ βιβλίου του Ζαππείου.

Ο  ήρωας της σειράς εξερευνητής-καθηγητής Ιγκουάνα Τζόουνς είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, περισσότερο υπαρκτό και από τον συγγραφέα του βιβλίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιγκουάνα Τζόουνς 1 – Περιπέτεια στην Αθήνα (8+)

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς ο καθηγητής μαζί με το αχώριστο ιγκουάνα του, τον Μοντεζούμα, μια παρέα τεσσάρων παιδιών, και τον αόρατο Α(ναγνώστη), αναλαμβάνουν τις πιο επικίνδυνες αποστολές. Μια ανεπανάληπτη περιπέτεια περιμένει τη μυστική παρέα στην Αθήνα. Θα καταφέρει άραγε με τη βοήθεια του μαγικού χάρτη να πάρει το δαχτυλίδι του Θησέα από τους επίδοξους αρχαιοκάπηλους και να το επιστρέψει στο μουσείο; Το Μαύρο Σκαθάρι και η Ροζ Λιβελούλα έχουν άλλη γνώμη. 

Ιγκουάνα Τζόουνς 2 – Περιπέτεια στην Ελλάδα (8+)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοναδικός συνδυασμός παιδικής λογοτεχνίας και ταξιδιωτικού βιβλίου, όπου με έμμεσο τρόπο, μέσα από την πλοκή και τις περιπέτειες των ηρώων, παρουσιάζονται τα αξιοθέατα και τα μνημεία κάθε περιοχής, καθώς και στοιχεία για την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό του τόπου.

Αυτή τη φορά μια συναρπαστική περιπέτεια περιμένει τη μυστική παρέα στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, την Ελλάδα. Θα καταφέρουν τα παιδιά και ο καθηγητής να συναντήσουν τους δώδεκα ανθρώπους με τα μαύρα καπέλα και να πάρουν τα γράμματα της μυστικής λέξης που θα τους οδηγήσει στον θησαυρό; Η συμμορία αρχαιοκάπηλων ΚΟΥ ΚΟΥ ΤZΑ και ο Ροζ Πάνθηρας έχουν άλλα σχέδια. 

Και για τους μικρότερους αναγνώστες (4+) η νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων  του Γιώργου Κατσέλη ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ που παρουσιάζει στα παιδιά, μέσα από όμορφες εικόνες και ζωντανές περιγραφές, τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. 

Ένα μοναδικό ταξίδι σε υπέροχα μέρη όπως η Αθήνα και η Επίδαυρος, το Ναύπλιο και οι Δελφοί.  Πανέμορφα νησιά όπως η Κέρκυρα και η Σαντορίνη και πολλοί άλλοι μαγικοί προορισμοί περιμένουν τους μικρούς αναγνώστες να τους ανακαλύψουν.

Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Ο Γιώργος Κ. Κατσέλης είναι συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και εκπαιδευτικός. Κατάγεται από την Ασωπία Βοιωτίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, απ’ όπου έλαβε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Λογοτεχνία. Συνέχισε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης