Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας της 22ας Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, οι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν την πρώτη ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Antony Blinken, για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα που άπτονται των διατλαντικών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως, οι υπουργοί θα ενημερωθούν από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε., Josep Βorrell, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση σε Ιράν και Λευκορωσία, ενώ αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στη Μυανμάρ και την Αιθιοπία. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν, επίσης και για τις σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, κ. Jean-Yves Le Drian, με τον οποίον θα συζητήσει διμερή και Ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης