Την παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ζητεί ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του Ακιντζί στη βρετανική εφημερίδα Guardian, στην οποία δήλωσε πως «θα είναι τρομακτικό να προσαρτηθεί η “βόρειος” Κύπρος στην Τουρκία».
 
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατηγόρησε τον Τ/κ ηγέτη ότι «έχει αλυσοδέσει τους Τ/κ στα σχέδια των Ε/κ με στόχο να τους υποτάξει», προσθέτοντας ότι «έχει γυρίσει την πλάτη του στον τουρκικό λαό και την Τουρκία ενώ έπρεπε να τους ευχαριστεί» και «έχει στρέψει το πρόσωπό του στον τύραννο. Αυτή η ντροπή και η ατιμία σε καμιά συνείδηση και καμιά πολιτική αντίληψη δεν θα έχει θέση», υποστήριξε.

Το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας "Guardian"
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνέχισε λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον Μουσταφά Ακιντζί η καρέκλα που κατέλαβε. Για αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αναπόφευκτο να παραιτηθεί αμέσως από την “προεδρία” και να παραδοθεί στη βούληση των Τ/κ», ανέφερε.
 
Ο ηγέτης του ΜΗΡ είπε ότι «οι θλιβερές δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί σε μια βρετανική εφημερίδα αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τη νοοτροπία του, την προβληματική και σκανδαλώδη στάση του. Αντί να υπερασπίζεται με τιμιότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα των Τ/κ ρίχνει νερό στον μύλο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κάνει μαύρους σχεδιασμούς στη Μεσόγειο και που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των Ε/Κ, έχει αποκοπεί εντελώς από την εθνική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα στρέφεται ενάντια στις άγιες μνήμες των ηρώων μας και υπερασπιζόμενος το επείγον της λύσης επιλέγει προβοκατόρικο λεξιλόγιο υποχώρησης και παράδοσης», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Με πληροφορίες από philenews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης