Αθώος κρίθηκε ένας 30χρονος που τον Ιούλιο του 2020 παρέσυρε τον τετράχρονο γιο του με το φορτηγό του με αποτέλεσμα το παιδάκι να καταλήξει.

Ο 30χρονος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια όμως το δικαστήριο τον αθώωσε με το σκεπτικό της ιδιαίτερης σχέσης που είχε ο κατηγορούμενος με το νήπιο και της ψυχικής οδύνης που έχει υποστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτυχο παιδάκι, μέλος μιας πολυμελούς οικογένειας Ρομά, επέβαινε στην καρότσα του φορτηγού του πατέρα του μαζί με άλλα δύο αδελφάκια του. Την ώρα που βρίσκονταν σε περιοχή της Περαίας, το τετράχρονο αγόρι ζήτησε από τον πατέρα του να κατέβει για να κάνει τη φυσική του ανάγκη.

Όπως περιέγραψε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, μαζί του κατέβηκε ακόμα ένα αδελφάκι του και νομίζοντας πως ανέβηκαν και τα δύο στην καρότσα, έβαλε μπροστά με αποτέλεσμα να συμβεί η τραγωδία. Το παιδί διεκομίσθη βαριά τραυματισμένο στο Κέντρο Υγείας Θέρμης και από εκεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Είχα μαζί μου τα τρία μωρά. Κατέβηκαν και ανέβηκαν ξανά στην καρότσα μετά. Νόμιζα ότι ανέβηκε και αυτός και έτσι έβαλα μπρος. Το κατάλαβα αμέσως και κατέβηκα», είπε στην απολογία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως το ζευγάρι έχει αποκτήσει έξι παιδιά, ενώ η σύζυγος του 30χρονου κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας στηρίζοντας τον άνδρα της.

«Είχε την εντύπωση πως είχε ανέβει το παιδί στην καρότσα. Με τον άνδρα μου είμαστε αγαπημένοι. Είναι χάλια, δεν κοιμάται τα βράδια. Δεν θέλω να τιμωρηθεί», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Πηγή: voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης