Δωρεάν στάθμευση για τους επαγγελματίες ζητά με επιστολή του προς το δήμο Θεσσαλονίκης ο Εμπορικός Σύλλογος

Δωρεάν στάθμευση για τους επαγγελματίες ζητά με επιστολή του προς το δήμο Θεσσαλονίκης ο Εμπορικός Σύλλογος

Να ισχύσει το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης κατοίκου και για τους επαγγελματίες που διαθέτουν καταστήματα στις περιοχές όπου εφαρμόζεται το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ), είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες είτε ενοικιαστές (με τη χορήγηση άδειας ανά μαγαζί), ζητά με επιστολή του προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ).

Στην επιστολή του, ο ΕΣΘ μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία των μελών του, αναφορικά με το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι "οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στους δρόμους των δημοτικών διαμερισμάτων της πόλης, στους οποίους εφαρμόζεται το Σ.Ε.Σ. με τη μπλε και λευκή διαγράμμιση, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς αυτό το μέτρο αποκλείει οποιονδήποτε άλλο πολίτη από τη δωρεάν στάθμευση, πλην των μόνιμων κατοίκων της περιοχής".

Ο ΕΣΘ επισημαίνει ακόμη ότι «το συγκεκριμένο σύστημα έγινε για να διευκολύνει τους μόνιμους κατοίκους, όμως δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους μόνιμους καταστηματάρχες, καθώς το "σπίτι" των εμπόρων είναι το μαγαζί τους, δεδομένου ότι τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας βρίσκονται σε αυτό».

Επιπλέον, στην επιστολή επισημαίνεται «δεν μπορούν να αποκλείονται από το παραπάνω μέτρο οι επιχειρηματίες έμποροι, τη στιγμή που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ανταποδοτικότητα, διότι έχουν το ίδιο δικαίωμα στην καθημερινή δωρεάν στάθμευση, είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως ενοικιαστές των καταστημάτων».

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι με «το νέο αυτό σύστημα, έρχεται ως ένα πρόσθετο πρόβλημα των εμπορικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και την αδυναμία των επιχειρηματιών να εντάξουν στα μηνιαία έξοδά τους και το κόστος τής επί πληρωμή στάθμευσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 14:08