Θεσσαλονίκη: Πορεία συμπαράστασης στη Γεωργία Μπίκα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, 21:29
Θεσσαλονίκη: Πορεία συμπαράστασης στη Γεωργία Μπίκα

Με κεντρικό σύνθημα «αδερφή μας, εμείς σε πιστεύουμε» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, πορεία στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην απόφαση της πολύκροτης υπόθεσης της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από φεμινιστικά κινήματα αλλά και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, με τους ίδιους να κρατούν πανό που μεταξύ άλλων αναφέρει «πρωτα λέτε σπάστε τη σιωπή, έπειτα ξεπλένετε κάθε βιαστή».

Παράλληλα φώναξαν συνθήματα «με την Γεωργία είμαστε μαζί, όχι στην συγκάλυψη του κάθε βιαστή» αλλά και κατά της αστυνομίας.

 

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε έκανε δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας -και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων- αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και η Γεωργία. Η ίδια θέλησε να δώσει το παρών  και να γνωρίσει από κοντά όλους όσους τη στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα:

 

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επέβαλλαν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.
«Θα εξαντλήσω όλη μου την ψυχική δύναμη»

Η αντίδραση της Γεωργίας Μπίκα μετά την απαλλαγή του κατηγορουμένου ήταν μία και μοναδική, πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την δικαίωσή της.

«Ενημερώθηκα για το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ότι δέχεται την απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση, να τεθεί η υπόθεσή μου στο αρχείο» ανέφερε αρχικά η καταγγέλλουσα.

Δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να φτάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες.

«Θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου, ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα για να παραπεμφθεί η υπόθεσή μου στο ακροατήριο, για να τεθούν υπόψη των δικαστών όλα τα σοβαρά ζητήματα που μένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα, μπροστά σε μία ανοιχτά και δημόσια διαδικασία» σημείωσε, ειδικότερα.

«Είχα το ψυχικό σθένος να βγω με το πρόσωπό μου δημόσια και να μιλήσω άμεσα για την κτηνωδία που βίωσα και κανείς δεν πρέπει να ξαναβιώσει» συνέχισε η 24χρονη.

Καταλήγοντας επεσήμανε πως η υπόθεση παραμένει σε «πλήρη εξέλιξη» και η ίδια θα εξαντλήσει την «ψυχική δύναμή» της για να «παλέψω μέχρι τέλους αναμένοντας τη δικαίωση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, 22:02