Εκτός του πανεπιστημιακού campus μεταφέρθηκαν η ένταση και τα επεισόδια, που ξεκίνησαν νωρίτερα μετά το τέλος της πορείας κατά της αστυνομικής παρουσίας στους χώρους του ΑΠΘ. Ομάδες κουκουλοφόρων κινήθηκαν προς την Εγνατία οδό και τα γύρω στενά της πλατείας Καμάρας, όπου ακολούθησαν νέες ρίψεις μολότοφ και πετρών προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν εκ νέου με βομβίδες κρότου λάμψης και χημικών, ενώ έγιναν προσαγωγές.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στο πανεπιστημιακό campus, όπου επέστρεψε μερίδα διαδηλωτών η οποία συμμετείχε νωρίτερα σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θέα αστυνομικών, διαδηλωτές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παραταγμένες κοντά στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, στο ισόγειο του οποίου κατασκευάζεται η Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών. Οι αστυνομικοί “απάντησαν” με βομβίδες κρότου – λάμψης και χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τους κουκουλοφόρους οι οποίοι κινήθηκαν προς την Πολυτεχνική Σχολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης