Πρόστιμα συνολικού ύψους 900 ευρώ επέβαλαν αστυνομικοί σε 17χρονη στη Θεσσαλονίκη, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, με τον άνεργο πατέρα να κάνει λόγο για αδικία και για αυθαίρετη αλλαγή της ώρας που έγινε ο έλεγχος από τους αστυνομικούς. Τι αναφέρει η αστυνομία και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία άνεργου πατέρα πολύτεκνης οικογένειας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 900 ευρώ στην 17χρονη κόρη του, για μη χρήση μάσκας, για άσκοπη μετακίνηση και για παραβίαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 9.00μμ. Κατά τον ίδιο, ο έλεγχος είχε αρχίσει περίπου στις 8.40μμ και μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση πέρασε η ώρα και η 9.00μμ και οι αστυνομικοί άρχισαν να γράφουν πρόστιμα και για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας υποστήριξε ότι η κόρη του γύριζε στο σπίτι με μια φίλη της, όταν τις σταμάτησε ένα φιλικό ζευγάρι και τις προσκάλεσε στην οικία του. Τα δύο κορίτσια φέρονται να δέχτηκαν την πρόσκληση και λίγο μετά να έγινε ο έλεγχος από την αστυνομία. «Πως θα πληρώσω αυτά τα χρήματα ενώ είμαι άνεργος;;; Κρίμα στους ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τους αστυνομικούς για αναλγησία.

Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ: Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν κανονικά

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, που ενημερώθηκε για την καταγγελία, επρόκειτο για μια σαφή παραβίαση των μέτρων και για ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε σωστά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα που ισχύουν για όλους τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον ίδιο, η μια παράβαση ήταν ότι η 17χρονη επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με άλλα τρία άτομα, επίσης κανένας δεν φορούσε μάσκα προστασίας, ενώ για το θέμα της ώρας, τόνισε ότι ήταν μετά τις 9.00μμ καθώς αυτό αποδεικνύεται από την επικοινωνία που έκανε το κέντρο με άλλους αστυνομικούς, τους οποίους έστειλε στο σημείο για να βοηθήσουν στον έλεγχο. Όσον αφορά στο θέμα της άσκοπης μετακίνησης, ο έλεγχος έγινε κοντά στο Βαρδάρι, ενώ η 17χρονη φέρεται να μένει στην περιοχή της Τούμπας.

«Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν κανονικά. Τι να έκαναν οι αστυνομικοί ; Αφού τις διαπίστωσαν… Ήταν και εριστικά τα άτομα στη διάρκεια του ελέγχου…» ανέφερε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Στοχοποιούνται οι αστυνομικοί»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Α.Υ.Θ, τον τελευταίο καιρό επιχειρείται μια έμμεση στοχοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω διάφορων δημοσιευμάτων, ότι βεβαιώνονται παραβάσεις σε άστεγους ή ψευδείς παραβάσεις, ενώ ισχύουν άλλα, πράγμα που κατά τον ίδιο είναι ανεπίτρεπτο.

Πηγή: GRTimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης