Με μια συμβολική δράση, το μεσημέρι της Κυριακής, μπροστά στη γούρνα του Κήπου του Νερού, οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» ζήτησαν την επαναφορά του Κήπου στην αρχική του μορφή. «Φέρτε πίσω τον Κήπο του Νερού! Φέρτε πίσω την ομορφιά!», ήταν το σύνθημα που έγραψαν σε χαρτιά που τοποθέτησαν κατά μήκος της γούρνας μαζί με φωτογραφίες που αναδείκνυαν την πρότερη κατάσταση, καλώντας σε σύγκριση με τη σημερινή βρώμικη μορφή του.

«Όμορφοι κήποι, όμορφα καίγονται θα μπορούσαμε να πούμε, παραφράζοντας τον τίτλο γνωστής ταινίας, για να αποτυπώσουμε την καταστροφή, κατάντια και απαξίωση, του Κήπου του Νερού στη Νέα Παραλία», ανέφεραν -μεταξύ άλλων- στην πρόσκληση στη σημερινή συμβολική δράση οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας», οι οποίοι διεκδικούν την επαναφορά του Κήπου του Νερού «στην αρχική του μορφή, όπως αυτή μελετήθηκε και παραδόθηκε από τους δημιουργούς του, Bernard Cuomo-Πρόδρομο Νικηφορίδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» χαρακτηρίζουν «ανέκδοτο εκ του αποτελέσματος» την υπόσχεση- δέσμευση του αρμόδιου αντιδημάρχου Σ. Δημητριάδη να παραδοθεί ο Κήπος καλύτερος απ’ ό,τι ήταν αφού, όπως τονίζουν, «γινόμαστε μάρτυρες ασχήμιας, κακοτεχνιών και εγκατάλειψης, μετατρέποντάς τον σε βρώμικο βάλτο περιστοιχισμένο από μπετόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης