Στα 36 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο της περιοχής Ασβεστοχώρι στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να σημάνει υγειονομικός συναγερμός σε ολόκληρη την περιοχή. Ήδη επτά ηλικιωμένοι, από 80 έως 92 ετών, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Συνολικά έγιναν 170 τεστ, δηλαδή έγιναν τεστ σε όλους τους τρόφιμους συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού όπου σύμφωνα με πληροφορίες, τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν είναι 36.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο με τα ασθενοφόρα στο σημείο:

 

Ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών αλλά και διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος που κόλλησαν τον ιό, εφόσον υπάρχει πρωτόκολλο για τη λειτουργία των γηροκομείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ο κ. Τσιόδρας, έφτασε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Δείτε την άφιξή του:

 

«Όσοι είναι θετικοί θα διακομιστούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Να σας πω ότι μεγάλο ποσοστό των περιστατικών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχουν άμεση επαφή είτε με ταξιδιώτες που έχουν επιστρέψει από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη, είτε από νησιά των Κυκλάδων στην Αττική. Το ότι είναι καλοκαίρι δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και μπορεί οι νέοι να κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά οι ηλικιωμένοι είναι ένα τραγικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν δεν είμαστε προσεκτικοί» ανέφερε ο κ. Τσίοδρας χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους είναι ασυμπτωματικοί». Η τελευταία ανάλυση που έχουμε κάνει στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ δείχνει ότι περίπου 30% των περιστατικών είναι ασυμπτωματικοί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών».

Το πρώτο κρούσμα προήλθε από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας, ο οποίος είχε επαφή με νεαρό άτομο που ήταν στη Χαλκιδική και είχε πάει σε συναυλία, όπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως τόνισε ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οίκος ευγηρίας μπαίνει σε καραντίνα από σήμερα και για επτά μέρες. «Δε μπαίνει και δε βγαίνει κανένας», εξήγησε στη συνέχεια.

Ο Συμεών Μεταλλίδης, παθολόγος – λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, είπε πως θα υπάρχει συνεχείς ιχνηλατηση και σε περίπτωση που εμφανιστούν και νέα κρούσματα στον συγκεκριμένο χώρο θα μεταφερθούν και αυτά στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ Τσιόδρας ζήτησε από του δημοσιογράφους να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις πριν κάνει δηλώσεις. «Αν δεν απομακρυνθείτε δε θα μιλήσω σε κανέναν» είπε σε αυστηρό τόνο, τονίζοντας και πάλι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους.

 

Φωτο – Βίντεο:grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης