Νέα τραγωδία πλήττει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά την πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους έξω από την Σπάρτη στις 08.50 το πρωί της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του πρωτοκόλλου επαναδιάθεσης του ενός προς τον άλλο το αεροσκάφος κατέπεσε για άγνωστους λόγους επτά χιλιόμετρα βορείως της Σπάρτης και περίπου 40 χιλιόμετρα νοτίως της Τρίπολης. Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 Buckeye διθέσιο ανήκε στην 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος) και εκτελούσε άσκηση. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του πρωτοκόλλου επαναδιάθεσης του ενός πιλότου προς τον άλλο το αεροσκάφος κατέπεσε για άγνωστους λόγους επτά χιλιόμετρα βορείως της Σπάρτης και περίπου 40 χιλιόμετρα νοτίως της Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο συγκυβερνήτης έκανε χρήση του καθίσματος εκτίναξης και περισυνελέγη ζωντανός από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή.
Λίγο αργότερα στις 10.50 τοπικά ΜΜΕ της Λακωνίας ανέφεραν πως ο κυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και οι δύο πιλότοι έφεραν τον βαθμό του επισμηναγού και άρα αμφότεροι ήταν εκπαιδευτές.

Η περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ονομάζεται Κολλίνες και βρίσκεται στα σύνορα Αρκαδίας και Λακωνίας. Τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 είναι υπέργηρα και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αγορά νέων εκπαιδευτικών ιταλικής κατασκευής.
Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος:

Εικόνες από το σημείο εντοπισμού του ενός πιλότου
Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχει στις έρευνες
To αλεξίπτωτο
Στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης