Στην τροποποίηση ορισμένων πτυχών του ποινικού κώδικα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, μητέρα ενός βρέφους, έχει κινητοποιήσει τις Aρχές οι οποίες διεξάγουν εξονυχιστική έρευνα για να συλλάβουν τους κακοποιούς που σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα.

Για την ακρίβεια, το σχέδιο για τις προσαρμογές στον ποινικό κώδικα βρίσκεται σε εξέλιξη και, όπως όλα δείχνουν, θα κατατεθεί μέσα στον Ιούνιο. Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση των ισοβίων για τα ειδεχθή εγκλήματα, προκειμένου να είναι πλέον εκτιτέα τουλάχιστον τα 20 χρόνια, πρόκειται να είναι ένας από τους βασικότερους άξονες του νομοσχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιάρας είπε: «Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης του Νέου Ποινικού Κώδικα, ενημερώθηκα ότι η επιτροπή θα προτείνει μαζί με το σύνολο αλλαγών από τη νομοθετημένη έκτιση της ποινής, για να έχει κανείς το ευεργετικό πλεονέκτημα της εις εφ’ όρων απόλυσης, να έχει εκτίσει από τα 2/5 τα 4/5 της ποινής των ισοβίων», κάτι που σημαίνει ότι, αν αλλάξει ο νόμος, «εκτιτέα θα είναι τα 20 χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης