Zougla newsroom

«Αλώνιζαν» στη Δυτική Αττική σαν σύγχρονοι χρυσοθήρες… Μόνο που ο νέος «χρυσός» λέγεται «καταλύτες αυτοκινήτων». Η σπείρα που δρούσε από τον περασμένο Απρίλιο και έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων κατηγορείται ότι έκλεβε καταλύτες, κυρίως πολυτελών οχημάτων. «Τα μέλη της σπείρας φαίνεται ότι γνώριζαν τις διεθνείς τιμές που έχουν τα μέταλλα των καταλυτών και γι΄ αυτό στόχευαν μεγάλα οχήματα προκαλώντας ζημιά από χίλια έως χίλια πεντακόσια ευρώ» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, ο λευκόχρυσος που περιέχεται στον καταλύτη έχει αξία 31 ευρώ το γραμμάριο, το παλλάδιο 72 ευρώ το γραμμάριο, αλλά το ρόδιο φτάνει τα 645 ευρώ το γραμμάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα δρούσε σχεδόν με στρατιωτική πειθαρχία. Ο καθένας είχε τον ρόλο του ώστε να γίνεται η δουλειά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα κατάλληλα εργαλεία, όπως γρύλος και τροχός, ήταν απαραίτητα για να κόβουν τους καταλύτες σε χρόνο ρεκόρ. Η ομάδα είχε οδηγό, τους ανθρώπους που άρπαζαν τους καταλύτες, αλλά και τσιλιαδόρους. Οι περιοχές που δρούσαν ήταν η Κινέττα, τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος, ο Ασπρόπυργος, η Πετρούπολη, η Μεταμόρφωση, η Νέα Φιλαδέλφεια και η Βούλα.

Τα μέλη της σπείρας, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που υπήρχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν πτοούνταν με τίποτα. Κυκλοφορούσαν μετά τα μεσάνυχτα ή πολύ πρωινές ώρες με νοικιασμένα αυτοκίνητα για να μη φανερώνουν τα δικά τους και αναζητούσαν πολυτελή τζιπ γνωστών εταιρειών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Μεγάρων ταυτοποίησαν τουλάχιστον οκτώ άτομα και συνέλαβαν τέσσερα συγκρίνοντας τα βίντεο στα οποία είχαν καταγραφεί οι κινήσεις τους αλλά και από μαρτυρίες θυμάτων. Μάλιστα, ένα από τα μέλη της σπείρας προδόθηκε από τα παραπανίσια κιλά του καθώς αρκετοί ήταν οι ιδιοκτήτες που τον αναγνώρισαν.

Συνολικά η σπείρα κατηγορείται για 26 κλοπές καταλυτών, ενώ τα κέρδη τους τα χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες τους αλλά και για την αγορά εξοπλισμού. Ο συνήγορος ενός εκ των βασικών κατηγορούμενων της σπείρας, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στη zougla.gr, είπε για την υπόθεση: «Την πολύ καλή δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας ακολούθησε μια εξαιρετική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Παρ΄ ότι η εμπλοκή του εντολέα μου ήταν σοβαρή και σχεδόν καθολική, συνεκτιμήθηκαν η ειλικρίνειά του, η προηγούμενη έντιμη ζωή του και ο περιφερειακός ρόλος του στις αποδιδόμενες πράξεις! Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίος θα τηρήσει στο έπακρο». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης