Σκηνές Άγριας Δύσης εκτυλίχτηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη ύστερα από αιματηρή συμπλοκή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενεπλάκη με αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς.

Ο συλληφθείς άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, έναν περαστικό στη γωνία Μητροπόλεως και Καλύβου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως την ώρα της συμπλοκής φορούσε περούκα. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών τραυματίστηκε ελαφρά ένας Αυστραλός τουρίστας και ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πέντε κάλυκες. Η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ είναι τεράστια, με πάνοπλους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο της συμπλοκής

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μαζιώτης είχε επικηρυχθεί με 1 εκατ. ευρώ.

(Η μεταφορά του Νίκου Μαζιώτη στο νοσοκομείο)

Οι χειροβομβίδες και η αιματηρή συμπλοκή

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έγινε ρίψη χειροβομβίδας, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε μια ακόμα σύλληψη, ενώ ένα τρίτο άτομο αναζητείται, καθώς φέρεται να διέφυγε με ταξί.

Η σύλληψη

O Ν. Μαζιώτης εντοπίστηκε τυχαία από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή του κέντρου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας» της ΕΛΑΣ κατά του παραεμπορίου, των ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε όταν στην ΕΛΑΣ έφτασε σήμα για ένα άτομο το οποίο φέρεται να οπλοφορεί και βρισκόταν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού στο Μοναστηράκι.

Ο καταστηματάρχης κατάλαβε ότι κάτω από την μπλούζα του ο Μαζιώτης έφερε όπλο και ειδοποίησε την αστυνομία.

Επιτόπου έφτασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. O Μαζιώτης, φορώντας περούκα, κατάφερε να μπει σε ταξί. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο για τον ύποπτο, δίνοντας τα χαρακτηριστικά του.

Τελικά κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Μητροπόλεως 44, στην Καπνικαρέα. Εκεί ακολούθησε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Πρόκειται για τον 29χρονο ειδικό φρουρό Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διακομίσθηκε στο 401 ΓΣΝΑ με διαμπερές τραύμα στον αριστερό μηρό. Ο τραυματίας δεν ήταν στην ομάδα που καταδίωξε τον Μαζιώτη, αλλά συμμετείχε στην επιχείρηση «Θησέας».

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία στο κέντρο της Αθήνας υπήρχε πλήθος κόσμου, μεταξύ τους και ξένοι τουρίστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα έβλεπαν να διαδραματίζονται μπροστά τους. Ολόκληρη η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από αστυνομικούς.

Η περούκα του Νίκου Μαζιώτη

Αίματα από τη συμπλοκή

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Θησέας», που στόχο έχει την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και της μετανάστευσης χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αστυνομικοί «σάρωσαν» τα στενά και τις πιάτσες των μικροπωλητών, προχωρώντας σε κατάσχεση εμπορευμάτων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Θησείου, της Ακρόπολης, του Βοτανικού, του Κεραμεικού και των Πετραλώνων.

Διαβάστε επίσης:

Στον Ευαγγελισμό ο Μαζιώτης
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 14:08

Ντοκουμέντα από τη ληστεία σε τράπεζα στην Κλειτορία – Το DNA «δείχνει» Μαζιώτη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 15:56

Aυτοκίνητο-βόμβα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, 15:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης