Σε πλειάδα αντιφάσεων έπεσε ο φερόμενος ως πυρηνάρχης του Περάματος απολογούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Αρνούμενος όχι μόνο ότι ήταν ο επικεφαλής της οργάνωσης στο Πέραμα, υποβάθμισε τον ρόλο του σ’ αυτήν αλλά και τη σχέση που είχε στο κόμμα.

Ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των μελών του ΠΑΜΕ κατονόμασε ένα άτομο, όπως είχε κάνει και στην ανάκριση. Υποστήριξε πως ανήκε στην πενταμελή επιτροπή ως υπεύθυνος διανομής τροφίμων και ρούχων, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με τον τότε βουλευτή Ιω. Λαγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αν. Πανταζής υποστήριξε πως άρχισε να έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, οπότε και άνοιξαν τα γραφεία στο Πέραμα, αν και στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα. Αρκετές φορές η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη επεσήμανε στον κατηγορούμενο ότι πέφτει σε αντιφάσεις, σχολιάζοντας μάλιστα: «Είναι κάπως παράδοξο μία να λέτε ”δεν έχω σχέση” όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες γίνεστε μέλος σε επιτροπή της ΤΟ; Δεν είναι περίεργο να σας κατηγορούν ότι είστε μέλος της Χρυσής Αυγή (η επίθεση στους ψαράδες είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012) και μετά να γίνεστε; Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;».

Πρόεδρος: Είχατε ζητήσει ποτέ άδεια από τον δήμο για ομιλία πολιτικού προσώπου;

Κατηγορούμενος: Ναι, από τον δήμαρχο, να δώσει άδεια για ομιλία Μιχαλολιάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρ.: Πότε αυτό; Έχει να κάνει με τις 12/6, πότε ζητάτε την άδεια, πριν ή μετά;

Κατηγ.: Δεν θυμάμαι.

Πρ.: Αν είναι πριν, πάλι είστε σε αντίθεση με αυτά που έχετε πει, ότι «εγώ δεν είμαι ιδεολογικά εκεί»…

Κατηγ.: Μια εξυπηρέτηση έκανα σε έναν φίλο μου, τον Νίκο τον ταχυδρόμο, είναι χρυσαυγίτης…

Πρ.: Δηλώνετε όμως σε εκείνους τους χρόνους ότι δεν έχετε καμία σχέση…

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των τεσσάρων Αιγύπτιων αλιεργατών, εμμένοντας στη θέση «εκεί που οδηγούσαμε το μηχανάκι, μας συνέλαβαν». Ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων, είπε πως η υπογραφή της απολογίας του στην ανάκριση δεν είναι δική του, καθώς και ότι όταν του επεδείχθη το έγγραφο, ήταν ήδη υπογεγραμμένο.

«Είναι υποκινούμενοι»

Αν και επανειλημμένως επισημάνθηκε από το δικαστήριο ότι τα θύματα τον έχουν αναγνωρίσει και στο ακροατήριο, ο ίδιος είπε ότι «ήταν λογικό. Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι πια. Τους τραβάνε σαν πανηγύρια. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξέρουν, είναι υποκινούμενοι».

«Μέχρι και τελευταία τα ψαράκια για τα παιδάκια μου τα έπαιρνα από το μαγαζί τους. Δεν υπάρχει άλλο ψαράδικο. Εγώ βγήκα από τη φυλακή και την πρώτη μέρα πήγα στο μαγαζί τους και ρώτησα γιατί δεν λένε την αλήθεια. Και μου λέει ο ένας ”φίλε το ξέρουμε ότι δεν είσαι εσύ”. Μου είπε ότι έχουν έρθει οι μανάδες των παιδιών και ζήτησαν συγγνώμη γιατί είχαν πάρει ναρκωτικά» πρόσθεσε.

Πρόεδρος: Ποιες μανάδες; Ποια παιδιά; Τι εννοείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν ρώτησα τι εννοούσε, μου αρκούσε τι άκουσα.

Πρ.: Γιατί δεν είπε τα ίδια και στο δικαστήριο αυτός;

Κατηγ.: Προφανώς του μιλάνε στο αφτί. Του λένε τι να πει.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης