Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (10/4).

Στις 10.00 π.μ. η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα) και πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8-Αθήνα) και προς το υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. διεκδικούν την κατάργηση, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «της απαράδεκτης και επαίσχυντης “Διάταξης Βορίδη” για την υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων και την ανάκληση κάθε πειθαρχικής δίωξης κατά Αιρετών που υπερασπίζονται την Διοικητική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μη ασκώντας ένδικα μέσα όσον αφορά σε κάθε είδους διεκδικήσεις εργαζομένων».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • «Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  • Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης