Αποκαταστάθηκαν τα γκράφιτι των ηρώων της Επανάστασης στην Αργυρούπολη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 14:10
Αποκαταστάθηκαν τα γκράφιτι των ηρώων της Επανάστασης στην Αργυρούπολη

Αποκαταστάθηκαν τα γκράφιτι με τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της Επανάστασης στην Αργυρούπολη, τις οποίες βεβήλωσαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας. Η πρωτοβουλία για το εν λόγω γκράφιτι ανήκε στον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον νεαρό καλλιτέχνη «Εύρυτο» προκειμένου να φιλοτεχνήσει έναν τοίχο της περιοχής, ως ένδειξη τιμής στα χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τη βεβήλωση των έργων του αποκάλυψε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κωνσταντάτος, μέσω Facebook όπου στράφηκε εναντίον όσων προέβησαν σε αυτή την κίνηση τονίζοντας πως ο ίδιος θα καθαρίσει τις προσωπογραφίες όσες φορές χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης φέρεται να έχει φιλοτεχνήσει στο παρελθόν έργα που προάγουν ακροδεξιές και ναζιστικές ιδεολογίες, ωστόσο ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με αυτά τα έργα.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης:

«Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν! Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να τιμήσουμε τους αγώνες τους. Ήταν αναμενόμενο από τους λεγόμενους "δημοκράτες" της πόλης μας που με ένα παραλήρημα μίσους ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και τα ΜΜΕ χαιρέτησαν την πρωτότυπη μας ιδέα που ήδη και άλλοι δήμοι ακολουθούν. Αυτό που μας εξέπληξε όμως ήταν το μαύρισμα των ματιών τους, χαρακτηριστική ενέργεια που έκαναν στους Αγίους μας οι Τούρκοι και οι Αγαρηνοί όταν έμπαιναν στους ναούς μας!!! Ακόμα και σήμερα όμως, οι Τούρκοι θα έδειχναν σεβασμό στον Κολοκοτρώνη, όχι όμως οι Νενέκοι που εξακολουθούν να μη θέλουν αναφορά σε κάθε σύμβολο εθνικό. Έως αύριο θα έχουμε αποκαταστήσει τα έργα. Και θα το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί, μην έχετε αμφιβολία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη μίζερη μειοψηφία των νοσηρών βέβηλων να αμαυρώσει τις αρχές και τις αξίες μας...»

Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν! Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κωνσταντάτος στις Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
 

Διαβάστε ακόμη:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 14:28