Με την ίδια υπερασπιστική τακτική που είχε ακολουθήσει και πρωτοδίκως, ο πατέρας της 4χρονης Άννυ θα προσπαθήσει να πείσει τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας πως δεν είναι ο ίδιος δράστης της φρικτής δολοφονίας του παιδιού που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, τον Απρίλιο του 2015.

Εμμένοντας στον ισχυρισμό του ότι δεν δολοφόνησε το 4χρονο παιδί του, παραδεχόμενος μόνο τον τεμαχισμό του πτώματός του, θα προσπαθήσει να «σπάσει» τα ισόβια, ζητώντας τη μετατροπή της σε βάρος του κατηγορίας. Ο συνήγορός του μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το πρωί δήλωσε ότι θα ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως μάρτυρες στο δικαστήριο κατέθεσαν η γιαγιά και ο παππούς της 4χρονης που την μεγάλωσαν μέχρι την ηλικία των 3,5 χρόνων οι οποίοι υποστήριξαν πως έμαθαν για την εξαφάνιση του παιδιού από τη μητέρα του ενώ πληροφορήθηκαν την άγρια δολοφονία από την τηλεόραση.

Όπως είπαν στο δικαστήριο το ζευγάρι που είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει δουλειά επισκεπτόταν την μικρή στη Βουλγαρία κάθε τρεις μήνες. Οι παππούδες όμως δεν είχαν αντιληφθεί πως ο πατέρας της 4χρονης ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Η μητέρα του κατηγορουμένου τον χαρακτήρισε μάλιστα ” καλό παιδί που μπλέκεται με κακές παρέες”, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σκότωσε εκείνος τη μικρή Αννυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι», είπε η μάρτυρας, λέγοντας στην πρόεδρο: «ο γιος μου είναι ένα πολύ καλό παιδί, σας παρακαλώ..»

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας που κατέθεσε στη συνέχεια μίλησε για την εικόνα που είχε η επίσης κατηγορούμενη μητέρα της μικρής όταν έμαθε για τη δολοφονία. .

«Η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονήσει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμένη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. “Φέρτε μου το παιδί μου πίσω. Πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια”, μου έλεγε. Κατηγορούσε τον εαυτό της γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το παιδί της μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη με τον πατέρα της».

Πρωτοδίκως ο πατέρας της Άννυ και ο συγκατηγορούμενος φίλος του έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 3 χρόνια φυλάκιση , ενώ η μητέρα της η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο,σε 6 χρόνια με αναστολή στην έφεση.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης