Πιστός στις επιταγές του κινήματος #METOO, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας, τον οποίο είχε επιλέξει ο Γιώργος Παπανδρέου ως υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, κατήγγειλε πως στα πρώτα βήματα της καριέρας του υπέστη σεξουαλική επίθεση από βουλευτή. Τότε ο Γιώργος Λιάγκας άρχιζε τη δημοσιογραφία ως κοινοβουλευτικός συντάκτης.

Προφανώς δεν ενέδωσε στις ορέξεις του βουλευτή, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε, παρ΄ ότι ο Γιώργος Λιάγκας έδειξε πως ήταν συναισθηματικά φορτισμένος. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτό το συμβάν συνέτεινε στο να εγκαταλείψει σταδιακά τη μάχιμη δημοσιογραφία και να ενδώσει αλματωδώς στο lifestyle, το οποίο ευδοκίμως υπηρετεί. Κάθε εμπόδιο για καλό, που λέει και ο λαός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και έφερε βαρέως ως φαίνεται το τραύμα από τότε, ενέδωσε και στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, αν και ποτέ δεν το έχει εξηγήσει επαρκώς, πρότεινε τον Γιώργο Λιάγκα για υποψήφιο βουλευτή στη Λάρισα. Ο λαός ως γνωστόν προσθέτει συχνά στο όνομα της γνωστής πόλεως της Θεσσαλίας και τη φράση «σε είδα και λαχτάρησα», φράση πασίγνωστη, αλλά οι πολίτες του Κάμπου δεν ενέδωσαν. Δεν ψήφισαν τον Γιώργο Λιάγκα και έτσι παραμένει ένα κενό στην κοινοβουλευτική ιστορία αυτού του τόπου.

Έχουν οι καιροί γυρίσματα. Είναι η μάχη των αποκαλύψεων η οποία δίνεται και στο μέτωπο των τηλεοπτικών πρωινάδικων. Έτσι ο Γιώργος Λιάγκας επανήλθε εσχάτως στο πλευρό της πρώην συζύγου του, τηλεοπτικώς βεβαίως, αφού τα μονοψήφια ποσοστά της Φαίης Σκορδά δεν οδηγούσαν παρά μόνο σε περιπέτειες. Η συγκυρία, λοιπόν, και το αέναο κυνηγητό των τηλεθεάσεων έπεισαν ως φαίνεται τον κ. Λιάγκα να αναστείλει την ισχύ των αναστολών του και να ξεπεράσει το βαρύ τραύμα που υπέστη ως νεαρός δημοσιογράφος από τη σεξουαλική επίθεση του βουλευτή. Βεβαίως ο τηλεοπτικός παρουσιαστής προέβη σε αυτή την αποκάλυψη σαφώς συγκινημένος. Πρόκειται για προσωπικές στιγμές τις οποίες μοιράστηκε με αρκετές χιλιάδες συμπολίτες αυτής της χώρας. Αυτή είναι η μοίρα των τηλεοπτικών παρουσιαστών. Δεν μπορούν ποτέ να είναι μόνοι τους παρέα με τη μοναξιά τους.

Βεβαίως ο Γιώργος Λιάγκας δεν αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή. Φάουλ. Μέγα φάουλ. Η κοινή γνώμη οφείλει να γνωρίζει ποιος είναι αυτός εκ των τριακοσίων της τότε κοινοβουλευτικής σύνθεσης που επιτέθηκε σεξουαλικά σε έναν νεαρό, ο οποίος όχι μόνον δεν ενέδωσε στις πιέσεις ενός εκπροσώπου της πολιτικής ελίτ του τόπου, αλλά και ανάγκασε τον βουλευτή σε άτακτη υποχώρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποκάλυψη του κ. Λιάγκα στην εκπομπή του με τη Φαίη Σκορδά προφανώς θα προκάλεσε τσουνάμι θετικών αντιδράσεων με άμεσο αποτέλεσμα την εντυπωσιακή άνοδο της τηλεθέασης.

Τελικά το κίνημα #ΜΕΤΟΟ, πέρα από την κοινωνική δυναμική που αναπτύσσει, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει και καταλυτική επίδραση στον εσωτερικό τηλεοπτικό ανταγωνισμό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Παρακολουθήστε τις αποκαλύψεις του Γιώργου Λιάγκα από την τηλεόραση του Antenna. 

(Δείτε το video μετά το 6ο λεπτό)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης