Zougla Newsroom

Η μη κατεδάφιση ενός εγκαταλελειμμένου – ετοιμόρροπου κτίσματος, όπως έχουν αποφανθεί με επίσημα έγγραφα τους οι αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και 17 μήνες, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ιδιοκτήτριας του όμορου ακινήτου Φωτεινής Τσατσάκη, που κάνει λόγο για τον ορατό κίνδυνο της απώλειας ανθρώπινων ζωών της οικογένειας της, καταγγέλλεται στη «Ζούγκλα» από τον σύζυγό της Διονύση Αντωναίο, που υπογραμμίζει ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται, λόγω πολιτικών συμφερόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφία του ετοιμόρροπου σπιτιού

Μάλιστα ανάμεσα στα έγγραφα με τα οποία στοιχειοθετεί την καταγγελία του, υπάρχει η επίσημη απόφαση κατεδάφισης του συγκεκριμένου οικήματος και απομάκρυνσης των υλικών που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021 υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο πολιτικό μηχανικό, και δίνει προθεσμία 25 ημερών για την κατεδάφισή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο κίνδυνος κατάρρευσης του είναι ξεκάθαρος

Επίσης το επίσημο έγγραφο με το οποίο απορρίπτεται ως εκπρόθεσμη η προσφυγή του ιδιοκτήτη του οικήματος κατά της απόφασης κατεδάφισης και τον καλεί να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες. 

Το επίσημο έγγραφο με το οποίο απορρίπτεται ως εκπρόθεσμη η προσφυγή του ιδιοκτήτη του οικήματος κατά της απόφασης κατεδάφισης

Παράλληλα κατατέθηκε στις 6-3-2023, στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου, με αριθμό πρωτοκόλλου 1435/23, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου του Δήμου Γόρτυνας, από την ιδιοκτήτρια του όμορου ακινήτου Φωτεινή Τσατσάκη, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, και της απειλής εις βάρος της ή οποιουδήποτε άλλου ποινικού αδικήματος προκύψει ότι διεπράχθη εις βάρος της, 

Μια ακόμη χαρακτηριστική φωτογραφία του μισογκρεμισμένου σπιτιού

 

Η επιστολή του Διονύση Αντωναίου, συζύγου της Φωτεινής Τσατσάκη, που γνωρίζει την προαναφερθείσα κατάσταση είναι η ακόλουθη

«Η πλήρης αδιαφορία, ο απόλυτος εμπαιγμός και τα μικροπολιτικά συμφέροντα του Δημάρχου κ. Κοκολάκη και των αρμοδίων αντιδημάρχων, οδήγησαν πολίτη στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.

Εδώ και 17 μήνες, στον οικισμό των Καπετανιανών του Δήμου Γόρτυνας, έχει χαρακτηριστεί από την αρμόδια υπηρεσία (Πολεοδομία Μοιρών) ένα κτίσμα πολλών ετών, εγκαταλελειμμένο, ως «επικίνδυνο – κοινώς ετοιμόρροπο, από δομικής-στατικής άποψης και από άποψη υγιεινής. Για την αποσόβηση του κινδύνου πρέπει να κατεδαφιστούν και να απομακρυνθούν τα υλικά κατεδάφισης».

Οι παράγοντες του Δήμου όμως, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ιδιοκτήτριας του όμορου ακινήτου, αδιαφορώντας πλήρως για τον ορατό κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής, αρνούνται να το κατεδαφίσουν, ως υποχρεούνται εκ του νόμου, λόγω πολιτικών συμφερόντων.

Πόσες ψήφοι θα χαθούν προεκλογικά από την οικογένεια των ιδιοκτητών είναι το πρώτο μέλημα. Η ανθρώπινη ζωή και η προστασία αυτής δεν έχει χώρο στο δικό τους κώδικα αξιών».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης