Σε διευκρινήσεις σχετικά με την απάντηση του Μάριου Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών, στην οποία ανέφερε πως ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα λάβει τέλος του μήνα, προχώρησαν οι συνεργάτες του.

Η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν η εξής: «Τι θα κάνετε σε περίπτωση που οι πολίτες αρνηθούν να πάρουν το εμβόλιο της Astra Zeneca; Εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση και αρνηθεί την δεύτερη με το εν λόγω εμβόλιο, θα δώσετε την δυνατότητα υποκατάστασης;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας απάντησε ως εξής: «Κατ’ αρχήν έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δυο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Από την στιγμή που στο τέλος του μήνα που θα ενωθούν τα δυο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια, ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει.

Το θέμα αν είχε κάνει την πρώτη δόση για να κάνει την δεύτερη, αυτό έχει και μια επιστημονική χροιά, ανάλογα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ακολουθήσουμε όποια απόφαση μας πει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνεργάτες του προχώρησαν σε διευκρινήσεις στις οποίες αναφέρουν πως: Είναι προφανές ότι η φράση «ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει» δεν αφορά επιλογή εμβολίων αλλά με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αφορά τη δυνατότητα του πολίτη να εμβολιαστεί η όχι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης