Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πυροσβεστική. Δύο μεγάλες φωτιές, μία στην Κορινθία και μία στη Φθιώτιδα καίνε μεγάλες εκτάσεις δάσους και απειλούν κατοικημένες περιοχές. 

Στην Κορινθία η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον οικισμό Κάβο Ισθμίας, κοντά στον δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκκενώνεται ο οικισμός, ενώ η πυρκαγιά έχει φτάσει πολύ κοντά στις αυλές των σπιτιών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης, η οποία είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, παίρνουν μέρος 13 οχήματα με 35 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου και τρία αεροσκάφη, ενώ έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του συγκεκριμένου δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα μεγάλη πυρκαγιά απειλεί ακόμη και κατοικίες στο χωριό Βίτωλη του δήμου Μακρακώμης, στη δυτική Φθιώτιδα. Η πυρκαγιά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) όταν τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών στην πλατφόρμα, πήρε φωτιά χωρίς να το συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο οδηγός του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τη διασταύρωση της Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τη Βίτωλη να σκορπάει φλόγες που γρήγορα μεταδόθηκαν σε ελιές και δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις δύο πυρκαγιές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές: korinthostv.gr, dmnews.gr, lamianow.gr, lamiareport.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης