Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση του κυκλώνα «Ιανού», με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στη Δυτική Ελλάδα, μετά τα νησιά του Ιονίου, τα οποία δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι οι: Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την Κουρούτα Ηλείας που κατέγραψε η Ζούγκλα το πρωί της Παρασκευής:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιθάκη

Σύμφωνα με δηλώσεις του έπαρχου Ιθάκης κ. Θανάση Λεβιτσάνη στον ΣΚΑΪ, το ρεύμα έχει κοπεί από τις 04:00 τα ξημερώματα, ενώ πλημμύρισαν για πρώτη φορά στο νησί πολλά σπίτια. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει η ζωή κάποιου πολίτη. Στη βόρεια πλευρά του νησιού έχουν πέσει κολόνες της ΔΕΗ.

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

 

Κεφαλονιά

Κάτοικοι της Κεφαλονιάς επικοινώνησαν με το zougla.gr και ανέφεραν διακοπή της ηλεκτροδότησης από το Αργοστόλι μέχρι τα Σβορωνάτα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, δεν υπήρχαν αναφορές για ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από περιορισμένου αριθμού ειδοποιήσεις για κοπές δέντρων σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

 

Αττική

Μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ξεκίνησε να βρέχει και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν έντονα φαινόμενα.

Ζάκυνθος

Ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 9-10 μποφόρ αλλά και πολύ δυνατή βροχή είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο.

Όλος ο μηχανισμός του νησιού βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι στις θέσεις τους ώστε να επέμβουν όπου χρειαστεί, κάτω από αντίξοες συνθήκες που δημιουργούν ο μεσογειακός κυκλώνας και η κακοκαιρία «Ιανός».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή στο Καλαμάκι, πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και της ΔΕΔΔΗΕ. Η φωτιά έσβησε αμέσως αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες την Παρασκευή. Από τη βλάβη αυτή έμειναν χωρίς ρεύμα περίπου δέκα σπίτια και ξενοδοχείο της περιοχής, που φιλοξενεί τουρίστες.

Ακόμα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, έχουν πραγματοποιήσει άνοιγμα σε χαντάκια στις περιοχές του Αργασίου και του Αλυκανά που είχαν πλημμυρίσει.

Δείτε βίντεο από το λιμάνι της Ζακύνθου

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περιοχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα ξεκίνησε το έντονο ξέσπασμα της κακοκαιρίας με πολύ έντονη βροχόπτωση σε πολλές παράκτιες περιοχές του νομού Ηλείας.

Δείτε βίντεο από το κέντρο του Πύργου

 

Ναυπακτία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτυπούν από τα ξημερώματα της Παρασκευής τη Ναυπακτία με έντονη βροχόπτωση, καθώς και ισχυρούς ανέμους. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα nafpaktianews.gr, χωρίς ρεύμα παραμένει ολόκληρη η δημοτική ενότητα Χαλκειάς.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Δυτική Ελλάδα λόγω των ισχυρών ανέμων

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Δείτε ζωντανά την πορεία του κυκλώνα «Ιανός»:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα και με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Αχαΐα

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, θα ισχύει μέχρι τις 21:00 αύριο το βράδυ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και λεωφορείων, καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου.

* Στην Ολυμπία Οδό, από το 205ο χιλιόμετρο έως την χιλιομετρική θέση 222,920.

* Κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, καθώς και της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου.

* Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, θα ισχύσει ολική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στην παλαιά γέφυρα Ροδιάς Αιγιαλείας, που ενώνει τις τοπικές κοινότητες Νικολαίικα και Ροδιά, από τις 06:00 αύριο το πρωί και για χρονικό διάστημα 48 ωρών.

Ηλεία

Στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των προαναφερόμενων οχημάτων θα ισχύει μέχρι και την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

* Στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Βουπράσιο έως τον Πύργο.

* Στην Νέα Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, από το 4ο χιλιόμετρο έως την γέφυρα του ποταμού, Νέδα.

* Στην Εθνική Οδό Τρίπολης-Πύργου, από τα όρια µε την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας έως τον Πύργο.

Αιτωλοακαρνανία

Στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν προαναφερθεί θα ισχύει μέχρι και τη λήξη των καιρικών φαινομένων, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

* Στην Ιονία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο του Αντιρρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας.

* Στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από τον κόμβο του Αντιρρίου έως τη γέφυρα Αλάμπεη και από την χιλιομετρική θέση 59+681 έως το 139ο χιλιόμετρο.

* Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιτέας, από τον κόμβο του Αντιρρίου έως τη γέφυρα του Μόρνου.

* Στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας-Λευκάδας, από την Αμφιλοχία έως το 53ο χιλιόμετρο.

Διαβάστε επίσης: Σε πλήρη εξέλιξη ο «Ιανός» στην Ηλεία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης