Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Χειροπέδες σε τρεις Γεωργιανούς, οι οποίοι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν «αδειάσει» ένα σπίτι με τη βοήθεια μίας… οικιακής βοηθού, πέρασαν την Κυριακή άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ήταν λίγο μετά τις 15.00 όταν δόθηκε σήμα στους αστυνομικούς να σπεύσουν στην οδό Μουσσών στον Πειραιά, καθώς σύμφωνα με τον άνδρα που είχε καλέσει στο κέντρο επιχειρήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη κλοπή σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Όταν έφθασαν στο σημείο, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από γείτονες ότι είχαν δει δύο άτομα να προσπαθούν να ανοίξουν μία αποθήκη στο υπόγειο και ξεκίνησαν αναζητήσεις. Έπειτα από μερικά λεπτά, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν τελικά τρία άτομα να κινούνται δίπλα σε μία εξωτερική σιδερένια σκάλα της πολυκατοικίας. Στη θέα των αστυνομικών οι τρεις άνδρες τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν μερικά μέτρα παρακάτω, στον ακάλυπτο χώρο του κτηρίου. Μαζί τους έφεραν και μία τσάντα, η οποία περιείχε διάφορα χρυσαφικά.

Οι τρεις συλληφθέντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι δράστες ακινητοποιήθηκαν, ενώπιον των αστυνομικών εμφανίστηκε ένας από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, ο οποίος ανέφερε ότι πριν από λίγο διαπίστωσε πως στο σπίτι του έχει σημειωθεί κλοπή χωρίς όμως να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πρόσφατα είχε προσλάβει μία οικιακή βοηθό από τη Γεωργία προκειμένου να φροντίζει αυτόν και τη σύζυγό του λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Όταν ο άνδρας είδε τα χρυσαφικά που είχαν στην κατοχή τους οι τρεις συλληφθέντες, δήλωσε πως είναι αυτά που του είχαν αφαιρέσει. Η εν λόγω δήλωση κινητοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι αποφάσισαν να διερευνήσουν περαιτέρω τον χώρο. Κάνοντας λοιπόν έναν τελευταίο έλεγχο βρήκαν πίσω από την πόρτα αποθήκης του υπογείου την οικιακή βοηθό κρυμμένη και τρομαγμένη.

Σε σχετικές ερωτήσεις, η γυναίκα δήλωσε ότι γνωρίζει τους τρεις συλληφθέντες, παραδεχόμενη μάλιστα πως ήταν αυτή που τους άνοιξε την πόρτα προκειμένου να μπουν και να «αδειάσουν» το σπίτι όπου διέμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο υποτίθεται πως πρόσεχε.

Όπως προέκυψε μάλιστα από τη σχετική έρευνα, ένας από τους δράστες είναι αρραβωνιασμένος με τη συλληφθείσα οικιακή βοηθό. Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν δύο βέρες, τέσσερα χρυσά βραχιόλια, επτά ασημένια δαχτυλίδια, πέντε ασημένια βραχιόλια, δύο ασημένια σκουλαρίκια, ένας ασημένιος σταυρός, μία καρφίτσα και πλήθος κοσμημάτων μπιζού. Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι κατείχαν και τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση έχουν αρχίσει να «ξεσκονίζουν» παλαιότερες υποθέσεις στις οποίες ενδέχεται, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, να εμπλέκεται η εν λόγω σπείρα, καθώς κάποια από τα μέλη της είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης