Βίντεο/Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Η 37χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην 33η Τακτική Ανακρίτρια προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα καταλογίζονται στο κατηγορητήριο για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κλάματα ξέσπασε ο γιος της 37χρονης μητέρας, μόλις την είδε να οδηγείται για να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Μαζί του, στο πλευρό της μητέρας, ήταν και η μεγαλύτερη κόρη της, η οποία σπουδάζει και παράλληλα εργάζεται, αλλά και η θεία τους από τη Λευκάδα μαζί με τον σύντροφό της, που αντιλήφθηκε τα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος στο 12χρονο κορίτσι.

Η άφιξη της 37χρονης στην Ευελπίδων:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, κατέθεσαν υπέρ της μητέρας τόσο η 19χρονη κόρη της κατηγορούμενης, όσο και η θεία της μικρής, οι οποίες απέκλεισαν το ενδεχόμενο η 37χρονη να γνώριζε όσα ζούσε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και το ίδιο το 12χρονο κορίτσι στην τρίτη κατά σειρά κατάθεση, που έδωσε στους αστυνομικούς, τονίζει πως η μητέρα του δεν έχει καμία σχέση. 

Όπως άλλωστε δηλώνει ο συνήγορος της 37χρονης, Απόστολος Λύτρας, κανείς από το οικογενειακό περιβάλλον δεν γνώριζε τι γινόταν.

«Ο Ηλίας Μίχος είχε κερδίσει με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδιά. Στο κατάστημά του δε, σύχναζαν παιδιά», ανέφερε νωρίτερα σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης, σημειώνοντας ότι «το αν έχουμε μια κακή μητέρα ή ένα αδιάφορο περιβάλλον είναι άλλο από τη μαστροπεία».

Για τι κατηγορείται, τι υποστηρίζει η ίδια

Τα στοιχεία που βαραίνουν την 37χρονη σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της και τα οποία, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων της Απόστολο Λύτρα, δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενό της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα.

Φαίνεται, επίσης, πως ένα από τα στοιχεία που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τη δικαστική λειτουργό είναι η ενεργοποίηση του ψεύτικου προφίλ του κοριτσιού σε ιστότοπο ραντεβού από το wi-fi του σπιτιού. Το στοιχείο αυτό, κατά τη δικογραφία, καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Η ίδια, από την πλευρά της, αρνείται ότι γνώριζε το παραμικρό. Μάλιστα, επικαλείται τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο όταν ενημερώθηκε από τη θεία του παιδιού για το τι συμβαίνει.

Ο Ηλίας Μίχος φαίνεται να κατηγόρησε επίσης τη μητέρα ότι γνώριζε τι συνέβαινε.

Η υπεράσπιση της μητέρας του παιδιού επιμένει πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος της και πως όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά και πως υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού.

Ειδικά για τα ποσά που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της μητέρας, ο κ. Λύτρας έχει δηλώσει πως «η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας, το οποίο το έδωσε στον Μίχο και είχε στην κατοχή της την κάρτα. Αυτό έχει πει η μικρή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης