Ένα πρωτοφανές σκηνικό φρίκης περιέγραψαν στις Αρχές τα θύματα του 51χρονου πρώην γυμναστή που σε κατάσταση αμόκ εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη και τραυμάτισε την 65χρονη σύζυγό του.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου φέροντας διαμπερές τραύμα στον ώμο, με τους γιατρούς να διαχειρίζονται με προσοχή την ευάλωτη ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σοκαρισμένη περιγράφει τις δραματικές στιγμές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βγήκαμε έξω, δεν τον γνωρίζαμε ποιος ήτανε. Μας ρώτησε αν η γυναίκα που μένει πάνω αν είναι καλή. Λέω καλή είναι η γυναίκα που μένει πάνω. Λέει σας δημιουργεί πρόβλημα; Λέω όχι. Λέει πληρώνει το ενοίκιο; Βέβαια.»

Και τι πληρώνει; Λέω συγνώμη του λέμε εμείς με μία φωνή με τον άντρα μου αυτό είναι δικό μας θέμα και μπαμ βγάζει το πιστόλι και μας πυροβολεί».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι κατέθεσαν οι ανήλικοι

Ανατριχιαστικές είναι οι καταθέσεις των ανήλικων φίλων του εγγονού της που γλίτωσαν από θαύμα.

«Είχαμε παγώσει όταν καταλάβαμε ότι οι σφαίρες περνούσαν την πόρτα της γκαρσονιέρας. Οι φίλοι μου έπεσαν στο πάτωμα για να αποφύγουν τις σφαίρες αλλά εγώ είχα κοκαλώσει και όπως στεκόμουν ένιωσα τον αέρα από μία σφαίρα που πέρασε από μπροστά μου στο ύψος της μέσης μου»

«Εγώ μόλις είδα την πρώτη σφαίρα να τρυπάει το τζάμι της πόρτας έπεσα κάτω και πήγα πίσω από τον καναπέ για να ξεφύγω. Δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε γιατί είχα σοκαριστεί. Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει και εμάς γιατί οι σφαίρες περνούσανε από δίπλα μας».

Οι γονείς των ανήλικων ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Η μητέρα του 17χρονου μίλησε στην Κρήτη Τv για την ηρωική στάση του γιου της που έσωσε τη γιαγιά αλλά και τους φίλους του από τη δολοφονική μανία του δράστη.

Την ίδια ώρα στον πρώτο όροφο του κτηρίου η πρώην σύζυγος του 51χρονου ήταν στο σπίτι της και μαγείρευε όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά της σπιτονοικυράς. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κατέθεσε στην αστυνομία. Όπως είπε είχαν χωρίσει από το 2017 εξαιτίας του αλκοολισμού και της διαρκούς βίαιης συμπεριφοράς του εναντίον της. Είχε μάλιστα προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του καθώς τον θεωρούσε επικίνδυνο.

Ο 51χρονος δράστης οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου με τους συγγενείς του αδικοχαμένου Κώστα Χατζάκη να έχουν συγκεντρωθεί εξαγριωμένοι έξω από τα δικαστήρια.

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε κενό μνήμης εξαιτίας αλκοόλ.

«Δεν θυμάμαι μία ημέρα από τη ζωή μου τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια να είμαι νηφάλιος. Είμαι, δηλαδή, ένα κινητό ζόμπι. Οι αστυνομικοί με συνέλαβαν λέγοντάς μου ότι σκότωσα άνθρωπο. Πραγματικά, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου δεν μπορούσα να πιστέψω ότι από τα χέρια μου αφαιρέθηκε μία ανθρώπινη ζωή. Ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη του τίποτα από την ημέρα του εγκλήματος».

Ο ίδιος ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο ενώ παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε το θύμα.

«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του θύματος, τον οποίο ούτε την όψη δεν γνώριζα. Το όπλο το είχα αγοράσει πριν από δέκα χρόνια από έναν αλλοδαπό μαζί με τις σφαίρες και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά»

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Πηγή: neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Οργή για τον φονιά του Ηρακλείου

Έγκλημα στο Ηράκλειο: Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιου – «Πυροβόλησε και τα παιδιά»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης