Έγραψε τον νόμο στα παλιά του τα παπούτσια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, 10:03
Έγραψε τον νόμο στα παλιά του τα παπούτσια

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σημεία των καιρών και ενδείξεις αποθράσυνσης της πολιτικής ελίτ (ο Θεός να την κάνει) συνιστά η προκλητική συμπεριφορά του βουλευτή Δημήτρη Βαγενά της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος επιδεικτικά αγνόησε τη σύσταση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνέχισε να παρανομεί επιδεικνύοντας μάλιστα τη βουλευτική του ταυτότητα.

«Δεν είναι δουλειά σας να μου πείτε τι θα κάνω» προειδοποίησε με περισσή θρασύτητα ο βουλευτής τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνέχισε να παρανομεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αστυνομικών, ο κύριος βουλευτής ανέβαινε ανάποδα με το αυτοκίνητό του μονόδρομο στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, όπου όμως εν αγνοία του είχαν στήσει μπλόκο και πραγματοποιούσαν ελέγχους αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε φιλικό τόνο οι αστυνομικοί τού είπαν και του έδειξαν πως «τον παρακολουθούν, τον παρατηρούν, τον βλέπουν» και άρα ας γυρίσει το αυτοκίνητο και ας συνεχίσει τον δρόμο του νομίμως, όταν ο βουλευτής εν εξάλλω έβγαλε την ταυτότητά του από την τσέπη του φωνάζοντας στους αστυνομικούς: «Είμαι βουλευτής, δεν είναι δουλειά σας να μου πείτε τι θα κάνω».

Στη συνέχεια ο βουλευτής ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε να πηγαίνει αντικανονικά. Απ' τη μεριά τους οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη και άλλος έλεγχος. 

Είναι καιρός να κατανοήσουν και οι 300 της Βουλής πως α) πληρώνονται μηνιαίως τον μισθό τους από τους φόρους του ελληνικού λαού, β) έχουν ορκιστεί με όλους τους τρόπους πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους –αυτό που μας αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι νόμοι, γ) ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος καλείται να τηρεί τους νόμους και την τάξη αισθάνεται απόλυτα προσβεβλημένος από μία τέτοια συμπεριφορά και δ) οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν είναι σάκος του μποξ για κάθε νεόκοπο βουλευτή ο οποίος κάνει επίδειξη της κοινωνικής του ανέλιξης.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο, ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό ως εξής: «Οι συνάδελφοί μου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών έκαναν ελέγχους και σε αυτούς τους ελέγχους προσπάθησαν να σταματήσουν ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν αντίθετα. Στις υποδείξεις τους ο οδηγός τούς είπε ότι είναι βουλευτής, τους επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητα, αρνήθηκε τον έλεγχο λέγοντάς τους ότι "είμαι βουλευτής" και αποχώρησε. Για μία ακόμη φορά, όπως είχαμε δει και στο παρελθόν, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως οι αστυνομικοί είναι υπηρέτες του νόμου και αυτοί με τη βουλευτική τους ιδιότητα πρέπει να είναι και αυτοί υπηρέτες των πολιτών. Έχουν τη λογική του "ποιος είμαι εγώ", κάτι που το αποδεικνύουν έμπρακτα. Οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Μαυροειδάκου:

 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος. 

Για το περιστατικό το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλα Κωνσταντίνο.

Η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για καταγγελία που περιήλθε σε γνώση μας από μέλη του Σωματείου μας, αστυνομικούς που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., για  απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά, ενδεχομένως και παραβατική εναντίον τους, από εκλεγμένο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού.

Εμείς, όπως κι Εσείς φυσικά, γνωρίζουμε τις βασικές Γενικές Αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βάσει των οποίων οι εκπρόσωποι του λαού οφείλουν:

-Να ασκούν τα καθήκοντά τους με αμεροληψία, ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό.

-Να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, αλλά κυρίως

-Nα εφαρμόζουν τους Νόμους που θεσπίζονται για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως!

Αν και πιστεύαμε ότι, εν έτει 2020, η νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» από Έλληνα Βουλευτή αποτελούσε ιστορικό σημάδι ενός μακρινού παρελθόντος, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι αυτές οι αντικοινωνικές συμπεριφορές είναι παρούσες και εκφράζονται από  αιρετούς «άρχοντες» που υπηρετούν τον ναό της Δημοκρατίας μας, ευτυχώς, όμως, ελάχιστης μειοψηφίας.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένη την από 18 Δεκεμβρίου 2020 υπηρεσιακή αναφορά των Συναδέλφων μας, η οποία και εμπεριέχει στοιχεία που παραπέμπουν στον εν λόγω Βουλευτή, παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας, καθώς και την εκδήλωση ενεργειών αρμοδιότητάς σας, απαραίτητων και για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης και της τιμής των μελών μας, σκληρά εργαζομένων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ώστε να εμφυσήσετε και στον μειοψηφούντα έστω συνάδελφό σας του οποίου προεδρεύετε, ένα αίσθημα μετριοφροσύνης και συνέπειας  στους νόμους. Γιατί Εσείς, όπως και εμείς, είμαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ του Ελληνικού λαού.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Λύση στην οποία αναφέρει:

Αναφορικά με το «περίεργο» περιστατικό και την φερόμενη εμπλοκή βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου, που καταγγέλθηκε από αστυνομικούς της ομάδας Δίας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ζητά να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις καθώς και το νόμιμο πρόστιμο. Αναρωτιόμαστε όμως εάν είναι σύννομη η «πρωτοβουλία» του αστυνομικού, αφού πρώτα απέφυγε να επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις στον φερόμενο, να ενημερώσει ως «ρεπόρτερ» τα κανάλια καθώς και τον συνδικαλιστή, γνωστό θαμώνα των καφέ του Κολωνακίου, ο οποίος έκανε και δηλώσεις. 

Με λίγα λόγια θα μπορούσαν να επιδώσουν κλήση στον φερόμενο ως παράνομο βουλευτή και να λήξει εκεί η ιστορία με τις αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, ώστε να πάρει την οδό της δικαιοσύνης. Εκείνοι όμως προτίμησαν να εκμεταλλευτούν το θέμα επικοινωνιακά για δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ.

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  οι βουλευτές πρέπει να τυγχάνουν των αυστηρότερων ποινών από τα όργανα της τάξεως και το κυριότερο, ορισμένοι αστυνομικοί πρέπει να πάψουν να φέρονται ως «δημοσιογράφοι των καναλιών» και με τα λάθη ή τις παραλείψεις τους να εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, 11:40