Μέχρι και τα αμορτισέρ των πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν νοικιάσει από εταιρίες «πείραζαν» τα μέλη του παράνομου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών για να μην κινούν τις υποψίες των διωκτικών αρχών που θα έβλεπαν τα τύπου SUV να έχουν… χαμηλώσει επικίνδυνα. Από το 2020 τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης νοίκιαζαν αυτοκίνητα από Σαντορίνη, Μύκονο, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Σκιάθο, Αττική και Αχαΐα και στη συνέχεια δήλωναν την κλοπή τους στις αρχές. Στο μεταξύ όμως είχαν στοιβάξει, κυρίως άντρες και ανήλικα παιδιά στο εσωτερικό τους, και τους μετέφεραν από τον Έβρο σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης όπου τους φυλάκιζαν μέχρι να πάρουν τα λεφτά τους.  

Το γενικό πρόσταγμα το είχε ένας Πακιστανός που ήταν σε επαφή με τους Τούρκους δουλέμπορους οι οποίοι περνούσαν τους μετανάστες με βάρκες από τον Έβρο και μέσω Βόρειας Μακεδονίας και Ηγουμενίτσας ταξίδευαν για την Κεντρική Ευρώπη. Το αντίτιμο που πλήρωναν ήταν από 1500 έως 5500 χιλιάδες ευρώ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που έκαναν έρευνα για περίπου έναν χρόνο σε όλη την Ελλάδα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει συνολικά 51 μεταφορές αλλοδαπών διακινώντας τουλάχιστον 228 μετανάστες». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παράνομο όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των υπεξαιρεθέντων οχημάτων, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.  

Σε έρευνες που έγιναν χθες στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής : 

(4) αυτοκίνητα και (3) μοτοσικλέτες 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(1) αεροβόλο πιστόλι 

(1) γεμιστήρας με ένα φυσίγγιο 

(1,6) γραμμάρια κοκαΐνης 

Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας 

(9) κινητά τηλέφωνα και 

(5.169) ευρώ 

Οι εννέα συλληφθέντες,  τρεις αλλοδαποί και έξι Έλληνες μέλη της οργάνωσης, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τριάντα συνεργοί τους. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης