Η «έξυπνη» και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία εισέρχεται σταδιακά στον Δήμο Πεντέλης και σε διάφορους τομείς. Τώρα η δημοτική Αρχή προμηθεύτηκε και εγκατέστησε τέσσερα «έξυπνα» παγκάκια στις τρεις πιο πολυσύχναστες πλατείες των τριών δημοτικών κοινοτήτων.

Πρόκειται για καλαίσθητα παγκάκια, τα οποία φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια, καθώς διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες, οι οποίες μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Έτσι, εκτός από ανάπαυση, αυτά τα παγκάκια προσφέρουν στον χρήστη τη δυνατότητα να συνδεθεί δωρεάν στο διαδίκτυο, τη δυνατότητα να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, αφού διαθέτουν δύο θύρες USB, αλλά και τη δυνατότητα να γίνει φόρτιση χωρίς καλώδιο, αφού διαθέτουν δύο θέσεις επαγωγικής φόρτισης, για συσκευές που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία. Τέλος, έχουν ενσωματωμένα πάνελ προβολής εικόνων από χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο τέτοια παγκάκια εγκαταστάθηκαν στην πλατεία Μικρασιατών στα Μελίσσια, ένα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Πεντέλη και ένα στην πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη.

«Σταδιακά μετατρέπουμε την πόλη μας σε πιο καθαρή, πιο πράσινη, πιο σύγχρονη, πιο φιλική, πιο ασφαλή, πιο όμορφη. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των συμπολιτών μας. H μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του προγράμματός μας», ανέφερε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει πολλά στον τομέα αυτό, παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και προχωράμε στην υλοποίηση έξυπνων λύσεων για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον. Σημειώνω ότι τα έξυπνα παγκάκια που τοποθετήσαμε, επιτελούν και εκπαιδευτικό ρόλο. Δείχνουν στην πράξη το πώς η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου, αλλά και με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στοιχείο που είναι σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος μας να γίνει κλιματικά ουδέτερος, με ελάχιστες ενεργειακές ανάγκες το 2030».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης