Ελαιώνας: Καταγγελία για θάνατο πρόσφυγα, λόγω απουσίας γιατρού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 08:54
Ελαιώνας:  Καταγγελία για θάνατο πρόσφυγα, λόγω απουσίας γιατρού

Τον θάνατο πρόσφυγα εξαιτίας απουσίας γιατρού στο προσφυγικό καμπ στον Ελαιώνα καταγγέλλει ενημερωτική σελίδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» στον απόηχο εντάσεων αρκετών ημερών στη δομή των προσφύγων.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, ένας πρόσφυγας, πατέρας τριών παιδιών, πέθανε από ανακοπή καρδιάς επειδή στο καμπ δεν υπάρχει ούτε γιατρός ούτε νοσοκόμος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν προηγηθεί επεισόδια και συλλήψεις στο καμπ, όταν οι αρχές επιχείρησαν να εκκενώσουν τη δομή.

 

 

Συγκεκριμένα, η σελίδα καταγγέλλει για το καμπ στον Ελαιώνα:

«Σε ένα αποκλεισμένο από ΜΑΤ προσφυγικο camp, στην καρδιά της Αθήνας, ένας πρόσφυγας νιώθει πόνο στο στήθος στη μέση της νύχτας.

Γιατροί και νοσοκόμοι δεν υπάρχουν. Έχουν απομακρυνθεί τους τελευταίους μήνες από τις αρμόδιες Αρχές για να πιεστούν οι πρόσφυγες να δεχτούν την μετεγκατάστασή τους εκτός πόλης.

Οι άλλοι πρόσφυγες ενημερώνουν τους σεκιουριτάδες αλλά δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση. Τελικά μετά από μία ώρα καλείται ασθενοφόρο το οποίο φτάνει μια ώρα αργότερα.

Ο πρόσφυγας πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και περίμενε με την οικογένειά του να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους…

Έτσι χάνονται οι ζωές όχι στον Έβρο και στο Αιγαίο αλλά στο κέντρο των πόλεων. Έχετε καμία απορία γιατί η κυβέρνηση θέλει να μεταφερθούν οι πρόσφυγες κάπου μακριά;

Εμείς λέμε ότι οι ζωές των προσφύγων μετράνε!

Να ενισχυθεί άμεσα το καμπ του Ελαιώνα με γιατρούς, νοσοκόμους και όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Να σταματήσει άμεσα η επιχείρηση εκκένωσης του καμπ.

Ο δήμαρχος Μπακογιάννης, ο υπουργός Μηταράκης και η διοικήτρια του καμπ έχουν άμεση ευθύνη για ο,τι συνέβη».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 09:10