Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

1) Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) Ειδικά για την Αττική αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

3) Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

4) Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη

Όσον αφορά στην Αττική δε θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των Δημάρχων:

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης -Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλήσσιων, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.
Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την Τρίτη κλειστά θα είναι τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:

Εύβοια

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη ανακοινώσει ότι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Εύβοια και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου. Κλειστοί θα είναι επίσης και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εύβοιας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Κρήτη 

Στο Λασίθι της Κρήτης. Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Επίσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία και στο Ρέθυμνο. Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Φθιώτιδα

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σάμος

Όλα τα σχολεία στη Σάμο θα μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη, με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Σάμου.

Δυτική Λέσβος

Λόγω παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ώρες και των δυσκολιών στις μετακινήσεις που θα υπάρξουν, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, θα παραμείνουν αύριο Τρίτη κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, για δεύτερη μέρα.

«Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης