Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εποχικοί πυροσβέστες αφού φαίνεται πως μάταια περίμεναν την προκήρυξη 500 οργανικών θέσεων μονίμων στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου θα είχαν προτεραιότητα στην κάλυψή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελπίδες για τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες ουσιαστικά χάθηκαν κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Ευάγγελος Τουρνάς, κληθείς να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με τη  εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, της Χαράς Καφαντάρη (βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών και Αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος), ξεκαθάρισε ότι τίποτα τέτοιο δε βρίσκεται στα άμεσα σχέδια και ότι δεν υπάρχει στον «αέρα» κάποια προκήρυξη.

Σημειώνεται, πως στις 12 Δεκεμβρίου 2022, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τουρνάς είχε τονίσει πως ετοιμάζεται προκήρυξη για τη σταδιακή κάλυψη των 3.630 οργανικών θέσεων, κάλυψη που θα προερχόταν από την δεξαμενή των εποχικών πυροσβεστών, αναγνωρίζοντας την εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τα χρόνια προϋπηρεσίας. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πέρα από το ζήτημα των προσλήψεων, οι εποχικοί πυροσβέστες καταγγέλλουν και το μείζον ζήτημα του εξοπλισμού, που είναι ακατάλληλος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Όπως αναφέρουν, έχουν να τους χορηγηθούν άρβυλα από το 2020 με τη συντριπτική πλειοψηφία των Εποχικών Πυροσβεστών να ενεργούν στα συμβάντα με κίνδυνο τραυματισμού, καθώς από τη φθορά των τόσων ετών χρήσης κρίνονται πρακτικά ακατάλληλα.

Επίσης, μόνο οι μάχιμοι έλαβαν το προβλεπόμενο «κόκκινο κράνος» δασοπυρόσβεσης ενώ οι οδηγοί συνεχίζουν να επιχειρούν με το ακατάλληλο «κίτρινο εργατικό κράνος» των μόλις 3 ευρώ, με τον κίνδυνο τραυματισμού να παραμονεύει σε κάθε συμβάν…

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑΣΣΥΠ) Θανάση Ψαρόπουλο καθώς και με την αρμόδια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, που κατέθεσε την σχετική ερώτηση, για να σχολιάσουν σχετικά.

Ακούστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΣΥΠ Θανάσης Ψαρόπουλος

 

Ακούστε τι δήλωσε η Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης